ATV 29.06.2017

Naisia kaivataan ATV-lajeihin – syyskuussa ladyjen mönkkärileiri

Jämsän mönkkärileirille on jo ilmoittautunut 12 ajajaa. Kuva: Janne Söderqvist

ATV- eli mönkijälajeihin kaivataan lisää naisia mukaan kisoihin. Lauantaina 9. syyskuuta järjestetään Kokemäellä Risteen motocrossradalla naisten mönkijäleiri ”Ladyjen mönkkäriviikonloppu”.

– Alkujaan tämä ladyjen kokoontuminen lähti liikkeelle kelkkaenduroporukassa kuutisen vuotta sitten ja tänäkin vuonna tapahtuma saa jatkoa. Syyskuun alku valikoitui perusporukan menojen mukaan sopivaksi ajankohdaksi ja tänä vuonna tapahtumapaikaksi saatiin Kokemäen Risteen motocrossrata, toteaa leirin puuhanainen Susanna Lemström.

Kaksipäiväisen leirin aikana hiotaan paitsi ajotaitoja, pidetään myös hauskaa moottoriurheilun parissa.

– Lauantai on varattu pelkästään lady-mönkkärikuskien käyttöön. Toki huoltomiehet ovat tervetulleita paikalle ja aina heidät on ajamaankin päästetty. Päivä menee melko vapaalla meiningillä, sopivasti ajoa, seurustelua ja hauskanpitoa sekä halukkaille ollaan päivän päätteeksi pidetty leikkimieliset kilvanajot, Lemström taustoittaa.

Naisia kaivataan lisää eri ATV-lajeihin. Tässä Susanna Lemströmin taidonnäyte. Kuva: Stiina Lerkki

Leiri on osa tavoitetta saada tulevaisuudessa naisilla oma ATV-kilpaluokka.

– Tavoitteena on saada uusia kuskeja mukaan myös kisakentille. Pro-luokassa SM-kisoja kiertää vielä junnuikäinen Katariina Sarvikas, joka on todella taitava, mutta muita naisia ei tietääkseni ole kisoihin tänä vuonna osallistunut. QRF:n (Quad Racing Finland) ajotapahtumissa on Katariinan ja mun lisäksi ollut muutamia vielä nuorempia junnutyttöjä mukana. Toivottavasti pikkuhiljaa saataisiin oma tyttöjen luokka, jos vain porukkaa saadaan tarpeeksi kasaan. QRF:n porukka on hienosti kyllä tukenut ja kannustanut, että jos vaan saadaan tarpeeksi tyttöjä, niin oma luokka järjestetään heti!

Lisätietoja leiristä ja ilmoittautumiset: suski.lemstrom@gmail.com.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV