Enduro 12.03.2018

Naiset vauhdissa Turussa, Raisiossa ja Konnevedellä

10 naista ympäri Suomen kokoontui Keski-Suomeen Konnevedelle tutustumaan talvienduron saloihin endurolegenda Petteri Silvánin johdolla. Kuva: Nita Korhonen

Viikonloppuna naisille oli tarjolla iso annos moottoriurheilua, kun Turussa ja Raisiossa järjestettiin Off Road NaisDays naisten ajoviikonloppu ja Konnevedellä naisten endurotalvileiri.

Offroad NaisDays -ajoviikonloppu keräsi upean määrän osallistujia viikonloppuna Turkuun ja Raisioon. Offroadin saloihin tutustui lauantaina Turun Moottorikerhon TMK Tietokeskus-Center -sisähallissa yli 50 tyttöä ja naista. Sunnuntaina Turun Seudun Moottoriurheilijoiden TSMU Extreme Areena -sisäradalla Raisiossa harjoittelua jatkoi vielä 25 innokasta naista.

– Paras kiitos oli, kun kaikki lähtivät hymyssä suin pois ja joka ainoa kävi kysymässä, milloin järjestetään seuraava, iloitsee tapahtuman alulle pannut Mika Vuori.

Turun seudun tapahtumat oli järjestetty yhdessä Suomen Moottoriliiton, Turun Moottorikerhon, Turun Seudun Moottoriurheilijat ry:n, Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n Naiskomission, Betan, Hondan ja KTM:n sekä paikallisten koulujen kanssa.

Naisten ajotapahtuma veti lauantaina Turun Moottorikerhon TMK Tietokeskus-Center -sisäradalle reilut 50 tyttöä ja naista. Kuva: Marko Vihriä

– Tämä oli hieno osoitus siitä, että voimme yhdessä järjestää tapahtuman, jossa kilpaileminen ei ole se juttu, vaan nimenomaan hauskanpito ja rauhassa lajiin tutustuminen. Meillä oli suurin osa harrastajia, joitakin matkamotoristinaisia, muutama pro-kuski ja pari sellaista, jotka eivät olleet ikinä edes istuneet moottoripyörän päällä. Yksikin tuli kesken äitiysloman paikalle vain sen takia, että pääsi ensimmäistä kertaa elämässään kokeilemaan moottoripyörällä ajoa, Vuori kertoo.

Naisten ikähaarukka oli 8-60 vuotta ja osallistujia oli saapunut akselilla Lohja-Myrskylä-Vaasa.

– Kyllä tämä oli selvä osoitus siitä, että kysyntää tällaisille tapahtumille on. Tytöt ja naiset pääsivät rauhassa kokeilemaan eri merkkisiä pyöriä turvallisessa ympäristössä ja oman tason vaativalla opastuksella. Kyllä kaikki selvästi nauttivat tästä!

Enduron maailmanmestari treenasi naisia Konnevedellä

Kansainvälisen naisten päivän viikon viikonloppuna naiset päästettiin vauhtiin myös Konnevedellä talvienduron merkeissä. Toisen kerran järjestetyn leirin kouluttajana toimi jälleen enduron viisinkertainen maailmanmestari Petteri Silván, jolla tällä kertaa oli koulutuksessaan 10 naista ympäri Suomen.

– Meillä oli hauska viikonloppu. Naisten kanssa on niin helppo toimia, kun he ovat miehiä vastaanottavaisempia neuvoihin ja aidosti kuuntelevat ja haluavat oppia, Silván toteaa.

Naisten talvileiri järjestettiin nyt toista kertaa Konnevedellä. Kuva: Nita Korhonen

Naiset olivat iältään 22-48-vuotiaita ja heitä oli saapunut Keski-Suomeen aina Rovaniemeltä ja Nurmijärveltä saakka. Mukana oli jo kokeneita offroad-ajajia sekä sellaisia, joille lumessa ajo oli täysin uusi juttu.

– Talvienduro on raskasta, kun pyörää joutuu nostelemaan hangesta, mutta se tarjoaa hyvää oppia ja pehmeään lumeen on helpompi kaatua, kun ei satuta itseään kantoihin ja kiviin, tytöt totesivat.

Kun monelle miehelle on kynnyskysymys osallistua endurolegendan koulutukseen, eivät tytöt olleet Silvánin titteleistä moksiskaan.

– Ihan sama kuka opettaa, kunhan tietää, että hänellä on kokemusta neuvoa ja Petterin tapauksessa tietotaidosta tuskin on puutetta, tytöt nauroivat.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Yli 60 tyttöä ja naista kokeili offroad-moottoripyöräilyä sisäradoilla

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro