Motocross 24.09.2017

Naisenergiaa Nurmijärven sänkipellolla

Parikymmentä naiskuskia pääsi tutustumaan motocrossin saloihin Nurmijärvellä. Kuva: Piia Salmi

Lauantaina 23.9. joukko innokkaita naisia kokoontui Nurmijärven Perttulaan heille suunnattuun tapahtumaan. Parikymmentä naiskuskia sai oppia paikallisella crossiradalla, kun kouluttajina olivat naishuippumme Sanna Kärkkäinen, Marko Koskela, joka on monivuotinen konkari lajissa sekä Teppo Kauppinen, joka on ajanut menneet kaudet MXV35-luokassa. Hyvällä opastuksella tulikin heti tuloksia. Muutaman tunnin mutkatreenin jälkeen olikin sitten kisan vuoro. Osa kuskeista treenasi jo pellolla opastettuna peltoajon saloihin.

Naisjoukko siirtyi sänkipellolle, johon oli hienosti merkitty mukavan mutkainen rata. Montaa kertaa ei lenkkiä tarvinnut kiertää, kun päästiin viivalle yhteislähtöön. Upea rivi naiskuskeja oli valmiina starttiin. Päivän organisoinut Tiina Honkanen ajoi hienosti kotipellollaan ja nappasi voiton uudella pyörällään. Kisan pituus oli 10 minuuttia + 2 kierrosta. Hienosti jokainen kuski jaksoi painaa pellolla. Maalissa kaikki olivat voittaneet ainakin itsensä ja hymy oli korvissa.

Kisan jälkeen oli mahdollista kokeilla muitakin pyöriä, kun paikalla oli trial-pyöriä sähkömopoista nelitahtisiin Montesoihin. Hyvin ottivat naiset myös nämä pyörät haltuun ja hienoja tukin ylityksiä nähtiin paljon. Myös seudun enduroreitteihin pääsivät halukkaat tutustumaan ohjatusti.

Päivä oli onnistunut kaikin puolin. Lämpöiset kiitokset Tiina Honkaselle ja hänen ahkeralle lähipiirille, mukana kun oli järjestämässä äiti, setä ja sisko. Kiitos kuuluu myös upeille opettajille, talkoolaisille ja kaikille ihanille naiskuskeille, jotka tulivat paikalle. Suuri kiitos myös Nurmijärven Moottorikerholle, joka vastasi eväiden osalta päivän onnistumisesta. Hyvin jaksoivat naiset painaa, kun välillä pidettiin evästaukoja. Tiedä vaikka ensi vuonna saadaan kokeilla uudestaan sänkicrossia.

Teksti: Sari Kiuru

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross