Ralli 24.07.2016

Näin eteni Jari-Matti Latvalan testipäivä lauantaina – NHL-tähti Olli Määttä hyppäsi kyytiin

Jari-Matti Latvala viritti Volkswageninsa huippuiskuun Neste Rallin ennakkotesteissä lauantaina. Kuva Jaanus Ree.

Volkswagenin Jari-Matti Latvala valmistautui Suomen MM-ralliin hakemalla Polo R WRC -autonsa säädöt kohdilleen tiimin järjestämissä ennakkotesteissä Jämsän Vaherissa lauantaina. Yhteensä kolmesti Jyväskylässä Neste Rallin voittoa juhlinut Latvala on ollut kilpailun ykkönen kahtena edellisvuotena ja tänä vuonna tuurilainen tavoittelee himoittua hattutemppua.

Volkswagenin ratissa Latvala on hallinnut Keski-Suomen sorateiltä ja onnistunut ennakkotesti on ollut kiinteä osa menestystä MM-sarjan vauhdikkaimmassa osakilpailussa. Tänä vuonna resepti on sama – lauantaina Polo R WRC -auto tuli viritettyä jälleen sellaiseen iskuun, että Latvalalta voidaan odottaa menestystä.

klo 7.00 – Herätys kartanlukija Miikka Anttilan mökillä Himoksella, jossa kaksikko on ollut yötä edellisillan mediatilaisuuden jälkeen.

8.15 – Saapuminen testierikoiskokeelle. Tällä kertaa matkaa ei ollut kuin 15 kilometriä, mikä on yllättävän vähän normaaliin testipäivään verrattuna. Heti paikalle saavuttuaan miehet ajavat testierikoiskokeen läpi ja tekevät nuotit, kuten rallissa normaalistikin. Testipätkä on kuusi kilometriä pitkä ja osa Vaherin maineikasta erikoiskoetta.

9.00 – Ensimmäinen testiveto liikkeellä. Latvala piirtää pyöränjäljet hiekkaan ja hakee tuntuman kohdalleen päivää varten.

Volkswagenin tiimi tarkkailee Latvalan ajoa. Kuva Jaanus Ree.

Volkswagenin tiimi tarkkailee Latvalan ajoa. Kuva Jaanus Ree.

10.47 – Paikalle on kerääntynyt katsojia kuin ralliin konsanaan. Testipaikat ja -ajankohdat eivät ole julkista tietoa, sillä testaaminen pyritään tekemään mahdollisimman salassa, jotta työrauha säilyy. Latvala on kuitenkin tämän hetken ainoana WRC-auton kuljettajana ja Jyväskylässä kahtena viime vuonna voittaneena kiinnostava kuljettaja. Puskaradion voima on puhunut.

10.59 – Latvala jarruttaa huoltopaikan kohdalla olevaan risteykseen ja taittaa autonsa vielä kerran vasempaan. Lyhyt kiihdytys ja valokenno rekisteröi ajan tällekin vedolle.

Kuva Jaanus Ree.

Kuva Jaanus Ree.

11.30 – Hymy alkaa löytyä kuljettajan suupieliin. Latvala lähti testipäivään viime vuoden säädöillä. Ensimmäinen kokeiltava asia oli auton korkeus, jota nyt oli hieman lisätty. Myös iskunvaimentimien klikkailu kuuluu asiaan. Muutama asia jää kuitenkin hautumaan, sillä varsinaisen testi-insinöörin lomaillessa testin johtotehtävää hoitava Gerard Jan de Jongh käskee Latvalan hyppäämään seuraavaksi vuoden 2017 WRC-autoon, joka myöskin löytyy tiimin trailerin uumenista.

12.00 – Seepra on ulkona. Mustavalkoisessa raidoituksessaan oleva auto syöksyy testitielle ja kiviryöppy on vielä aiempaakin vakuuttavampi. Auton ääni on korkeilla kierroksilla korvia särkevä. Konepellin alla ja korin osien suojassa on rutkasti salaista tekniikkaa, jota tullaan näkemään suuremmissa väärin vasta ensi tammikuussa, kun uusi rallikausi uusine sääntöineen alkaa jälleen Monte Carlosta.

14.07 – Ruokatauko ja Seepra piiloon. Testit uudella autolla on nyt tehty. Seuraa 50 minuutin lounaspaussi. Uudessa autossa on kokeiltu kehityspuolen asioita, joista Latvala ei voi hiiskahtaa. Nykyisessä autossa sen sijaan kokeillaan vielä erilaisia pyöränkulmia, jotta kääntymistä ja auton käyttäytymistä saataisiin paremmaksi.

15.00 – Pittsburgh Penguinsien puolustaja Olli Määttä saapuu paikalle. Miehen on tarkoitus mennä päivän loppupuolella auton kyytiin.

15.52 – Rengastestiä on ajettu peräti 75 kilometrin verran. Kestotesti tyydyttää sekä tiimiä että Latvalaa. Auto alkaa olla siinä iskussa, jotta sillä voidaan lähteä hyvillä mielin ensi torstaina alkavaan ralliin.

Olli Määttä ajokamat päällä, vamiina kokemukseen.

Olli Määttä ajokamat päällä, vamiina kokemukseen.

17.41 – Määtän vuoro istahtaa autoon. Jyväskyläläinen puhaltelee hermostuksissaan poskiinsa. Kokemus on miehelle täysin uusi.

17.58 – Kyydistä astuu ulos onnellinen mies, jonka hymy leviää korviin asti. Latvala on pistänyt ratin takana parastaan, jotta kyytiläinen saisi mahdollisimman aidon elämyksen. Kaikki näyttävät peukkua kameralle.

18.20 – Testi ohitse. Latvala ynnää ajaneensa päivän aikana 300 kilometriä. Se on lähes normaalin MM-rallin kilometrit, joita keskimääräisesti tulee 330 kisaa kohti. Mietityttäviä asioita ei jää takaraivoon. Latvala suuntaa testin jälkeen poikkeuksellisesti Helsinkiin, josta hän saapuu alkuviikoksi takaisin Keski-Suomeen, kun rallin ennakkotutustumisjakso alkaa.

www.nesterallyfinland.fi
www.redbull.fi

Teksti: Red Bull

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli