Ralli 10.04.2017

Nähdäänkö Kalle Rovanperä sittenkin ajamassa rallia Jyväskylässä?

Kalle Rovanperä voi osallistua Neste Rallin yhteydessä ajettavaan Vetomies-kilpailuun. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Kalle Rovanperä, 16, ei voi osallistua tällä kaudella vielä MM-ralleihin, koska säännöt vaativat voimassaolevan ajokortin. Näin ollen hän ei missään nimessä voi kilpailla Suomen MM-rallissa, Neste Rallissa. Sen sijaan kilpailun yhteydessä olevaan Vetomies-kisaan hän saa osallistua. 

– Vetomies on kansallinen kilpailu, ja siellä voin ajaa. Siihen osallistumista mietitään, Rovanperä sanoo YLEn Motorsport-ohjelmassa.

Rovanperä satsaa nyt vain ralliuraan. Opiskelu ammattikoulun autonasentaja-linjalla on jäissä.

– Kyllä tätä on nyt muutama vuosi täysillä tehty. Nyt on sellainen fiilis, että ralli hoidetaan tästä ensin ja kouluun ehtii vielä myöhemmin jos tarvitsee, Rovanperä puntatoi.

Kun rallin MM-sarja 2019 käynnistyy, on hän 18-vuotias ja ikänsä puolesta valmis MM-karkeloihin. Ikä ja nuoruus saattavat hämätä, mutta esimerkiksi Max Verstappen ajoi F1-sarjassa jo 17-vuotiaana.

– Kyllä minä luulen, että jonkinlaista kippoa siellä silloin ajetaan. Ei sitä tiedä mikä se auto on. Voi olla, että ajetaan etuvetoisella tai jollain pienemmällä autolla, tai sitten jopa WRC:llä. Toivotaan parasta, Rovanperä sanoo.

Nuorukaisen seuraava kilpailu on Italian sarjan Rally Adriatico, joka ajetaan soralla toukokuun puolivälissä.

Teksti: Miiro Koivula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli