Motocross 29.03.2016

Nagl podiumille – Kullas MM-pisteille

Harri Kullas nappasi kauden ensimmäiset MM-pisteensä Hollannin osakilpailusta. Kuva: www.mxpress.se

Hollannin Valkenswaardissa ajettiin maanantaina vuoden ensimmäinen motocrossin Euroopan MM-osakilpailu, mikä tarkoitti myös Harri Kullaksen kauden ensimmäistä MM-koitosta.

Motocrossin MM-sarja siirtyi Qatarin ja Thaimaan kautta pääsiäispyhiksi Eurooppaan, kun vuorossa oli Hollannin Valkenswaardin osakilpailu. Harri Kullas ajaa tällä kaudella kaikki Euroopan osakilpailut ja näin ollen mies pääsi nyt ensimmäistä kertaa tositoimiin MXGP-luokassa. Sarbolz KTM –tiimissä kisaava Kullas sijoittui ensimmäisessä erässä sijalle 17 ja kipusi toisessa erässä yhdenneksitoista. Yhteistuloksissa mies kuittasi sijan 12 ja pääsi samalla MM-pisteille. Ennen kilpailua Kullas sanoi olevansa erittäin tyytyväinen pääsystä top-kymmenen joukkoon ensimmäisessä kilpailussaan.

Kullaksen tiimikaveri Valtteri Malin oli ensimmäisen erän 23. ja toisen erän 22.

Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman IceOneRacing-tiimin Max Nagl kipusi kauden parhaan ajonsa myötä MXGP-luokassa palkintokorokkeen toiseksi korkeimmalle paikalle ensimmäisessä erän toisen ja toisen erän neljännen sijan myötä. MXGP-luokan voiton otti itselleen hallitseva maailmanmestari Romain Febvre, joka tarjosi päivän toisessa erässä Tony Cairolin ja Jeremy Van Horebeekin kanssa näyttävän taistelun, joka päätyi lopulta Febvren voittoon Cairolin jäädessä toiseksi. MXGP-luokan ensimmäisen erän voitti Tim Gajser, mutta mies putosi toisen erän kahdeksannen sijan myötä kokonaispisteissä kolmanneksi.

MX2-luokassa Jeffrey Herlings oli täysin ylivoimainen kotiyleisön edessä saavuttaen molempien erävoittojen myötä uransa 50. osakilpailuvoiton. Miehen tiimikaveri Pauls Jonassis oli toinen. Kolmannen sijan vei ensimmäisessä erässä Petar Petrov ja toisessa Jeremy Seewer.
Suomen Valtteri Malin oli ensimmäisessä erässä 23. ja toisessa 22.

Motocrossin MM-sarja jatkuu 10. huhtikuuta Argentiinassa.

Sihvonen pisteille EMX250-luokassa

Valkenswaardissa kisattiin myös EMX250-luokan EM-pisteistä. Suomalaisista Miro Sihvonen sijoittui ensimmäisessä erässä sijalle 18 ja toisessa erässä sijalle 13. Yhteistuloksissa nuorukainen oli 16. Jere Haaviston molemmat erät olivat kaatumisten sävyttämiä ja hän jäi sijojen 27 ja 21 lopuksi sijalle 23. Emil Silanderin kilpailut päättyivät aika-ajoon.
EMX250-luokan osakilpailun voitti kummatkin erät nimiinsä vienyt Conrad Mewse.

EMX300-luokassa Mikael Kaipanen oli harjoitusten 13. nopein. Kisaviikonloppu ei ollut kuitenkaan hänen, sillä rajun kaatumisen myötä olkapäänsä satuttanut Kaipasen kilpailut päättyivät heti alkuunsa pyörän rikkoutumiseen hänen tehtyään startissa lähikontaktia kilpakaverin kanssa. Kilpailun voittoon ajoi Yentel Martens.

EM-kausi jatkuu 30.4.-1.5. Latvian Kegumsissa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kaikki MM-tulokset

Uusimmat

Lisää aiheesta