Ralli 01.04.2017

Mystisistä rengasongelmista kärsinyt Rovanperä Sanremo-rallissa sijalle 14

Kalle Rovanperä lähti Sanremo-ralliin hakemaan arvokasta kokemusta asfaltilta. Kuva: Kalle Rovanperän Tiedotus

Kalle Rovanperä sijoittui juuri päättyneessä Sanremo-rallissa neljänneksitoista. Suomalainen oli koko kilpailun ajan hyvässä vauhdissa, mutta mystiset rengasongelmat vaivasivat molempina päivinä.

Legendaarinen Sanremo-ralli saatiin juuri päätökseen Italiassa. Suomalaisvärejä kilpailussa edustanut vasta 16-vuotias Kalle Rovanperä oli hyvässä vauhdissa Peugeot 208 T16 -autollaan asfalttirallissa, mutta mysteerinen rengasongelma pudotti hänen sijoitustaan tuloslistalla molempina päivinä. Perjantain jälkeen seitsemäntenä ollut suomalainen putosi lauantain toisella EK:lla tyhjän renkaan myötä sijalle 19.

– Tänään oli sama ongelma kuin eilen. Rengas tyhjeni ilman syytä. Siitä ei löydetty reikää eikä osumaa, Kallen isä Harri Rovanperä ihmetteli kilpailun tiimellyksessä.

Lopulta Pirellin ja Peugeot Italian tukemana kisaan osallistuneet Rovanperä ja kartanlukija Risto Pietiläinen sijoittuivat kovassa seurassa yleiskilpailun neljänneksitoista ja RC2-luokan seitsemänneksi.

Sanremo-rallin voitti kilpailun konkari Italian Paolo Andreucci, joka jätti MM-sarjassa kisaavan Hyundai-kuljettaja Hayden Paddonin toiseksi.

Tommi Mäkisen suojatit, Toyotan junioriohjelman Hiroki Arai ja kartanlukija Glenn Macneall sijoittuvat kolmansiksitoista ja Takamoto Katsuta kartanlukijansa ajoi Marko Salmisen kanssa sijalle 27.

Kilpailun tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli