Trial 10.02.2016

Myöhänen uudella pyörällä historialliseen Suomen X-trial-kilpailuun

X-Trialin SM-koitos ajetaan lauantaina Tampereella. Kuva: Arttu Talvela

X-trialin eli kansanomaisemmin “hallitrialin” SM-kilpailu ajetaan viikonloppuna Tampereella. 


X-trial on osa Suomessa ensi kertaa järjestettävää SM-viikkoa, jossa mukana on peräti 22 eri lajia. Kolmen päivän aikana jaetaan yli 400 SM-mitalia. Tapahtuma järjestetään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 12.-14.2.2016. X-trial-kilpailu ajetaan lauantaina klo 9.00-15.00.

Ennakkosuosikin titteliä harteillaan kantava Suomen trialin ykkösnimi Timo Myöhänen saapui kotimaahan varta vasten Tampereen kilpailua silmällä pitäen.

– Näin historiallinen tapahtuma oli tarpeeksi painava syy katkaista tehokas harjoittelukausi Gironassa ja tulla takaisin märkään Suomen talveen.
Kilpailu toteutetaan Ruotsista tutulla formaatilla, jossa olen ollut ajamassa kolmena edellisenä vuotena. On mahtavaa että Suomeenkin on saatu oma SM-viikko!, Myöhänen iloitsee.

Lauantain kilpailu tulee olemaan Myöhäsen ensiesiintymiseni uuden pyörän kanssa.

– Ajan tulevalla kaudella Vertigon tehtaan alla ja näin kättelyssä voin jo todeta että palikat on hyvin kohdallaan! Vertigo on pyöränä hyvin moderni ja sillä ajaessa tuntee selvästi maailmanmestareiden ja alan parhaiden insinöörien kädenjäljen jokaista ajollista seikkaa myöden. En malta odottaa että pääsen lauantaiaamuna starttaamaan kauden ensimmäiseen kilpailuun uudella kalustolla!

Myöhänen viettää talven Espanjan Gironassa, jossa hän valmistautuu tulevan kauden MM-, EM- ja SM-kilpailuihin.

– Kesästä tulee kiireinen ja varmasti raskas kilpailuiden saralla, mutta valmistautuminen on alkanut jo tammikuun alusta.

– Toivotan omasta puolestani kaikki mukaan Tampereelle seuraamaan suomalaista huipputrialia. Jos ei pääse paikanpäälle katsomaan, niin muistakaa nyt ainakin kääntää YLE.n kanavalle kun ajetaan finaalia. Finaali tullaan televisioimaan suorana, Myöhänen muistuttaa.

X-trial näkyy suorana lähetyksenä YLE TV2 kanavalla kello 14.00-15.00.

Kilpailun liveseuranta:   Liveseuranta 

Jaksotulokset: Jaksotulokset

Lisätietoa:
SM-viikko
SM X-Trial
Kilpailijat

 

Uusimmat

Lisää aiheesta