Trial 24.09.2016

Myöhänen trialin Suomen mestariksi – Remes voittoon ensimmäisessä trialkilpailussaan

Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen lennokkaalla matkalla kohti Suomen mestaruutta HMK:n kilpailussa Hanskalliolla. Apuajaja Harri Oittinen tarkkailee kiven ylitystä. Kuva T.K.Kivinen

Timo Myöhänen saavutti tänään trialin SM-kauden finaalissa uransa viidennen Suomen mestaruuden. Enduron maailmanmestari Eero Remes puolestaan jatkoi voittokulkuaan tällä kertaa itselleen uudessa lajissa.

MM- ja EM-sarjojakin kiertävä Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen vei tänään Vantaan Hanskalliolla ajetun Eliitti-luokan nimiinsä ja saavutti samalla uransa viidennen Suomen mestaruuden.

-Kilpailu sujui haastavasti. Ajamattomuus tuntui ja varmasti näkyikin päivän kisassa. Ensimäinen kierros meni totutellessa, mutta toinen ja kolmas sujuikin jo paremmalla rutiinilla. Kilpailun voitto ja viides perättäinen suomenmestaruus maistuvat erittäin hyvältä! Loppukausi oli vaikea polvivamman vuoksi, nyt suorinta tietä leikkauspöydälle, kommentoi Myöhänen.

SM-hopeaa pokkasi Jussi Haapanen ja SM-pronssia toiseksi Vantaalla ajanut Mika Kivelä.

Kauden finaalissa todistettiin myös vierailevien tähtien suorituksia, sillä enduron E1-luokan maailmanmestaruuden pari viikkoa sitten voittanut Eero Remes ja MM-sarjan EJ-luokan neljänneksi tällä kaudella kivunnut Henric Stigell päättivät kokeilla rahkeitaan hieman kevyemmän pyörän puikoissa. Remes ei paljon lajimiehiä kumarrellut vaan vei jokamiesluokan nimiinsä Stigellin sijoittuessa neljänneksi.

Tänään nähtiin erikoisuus Hanskallion SM-kilpailussa. Enduromestari Eero Remes, kuvassa etualalla, ja Sydneyn purjehduksen Olympiavoittaja Jyrki Järvi, taustalla vasemmalla, ajoivat kumpikin palkintopallille. Remes voitti luokkansa ja Järvi oli kolmas. Kuvaaja: T.K.Kivinen

Tänään nähtiin erikoisuus Hanskallion SM-kilpailussa: Enduromestari Eero Remes kuvassa etualalla ja Sydneyn purjehduksen Olympiavoittaja Jyrki Järvi taustalla vasemmalla ajoivat kumpikin palkintopallille. Remes voitti luokkansa ja Järvi oli kolmas. Kuva T.K.Kivinen

– Hienoa oli, Remes tuumasi kilpailun jälkeen ja jatkoi: – Onhan se vähän eri touhua kuin enduro, mutta kaiken kaikkiaan mukavaa puuhaa, kun ei tarvinnut stressata samalla lailla kuin endurossa. Oon silloin tällöin trialia ajellut, mutta epäsäännöllisesti ja tämä oli mun ensimmäinen kisa.

Suomen Cupin +40-luokan mestaruuden voitti Ari Kyöstilä, hopeaa saavutti Jan Grönholm ja pronssia Jörgen Nylund.

A-luokassa vahvan alkukauden ajanut ja tänään toiseksi sijoittunut Mikko Mäkelä voitti lopulta myös Suomen Cupin mestaruuden ennen tänään vahvinta kisaa ajanutta hopeamiestä Niko Nurmiota ja pronssia saavuttanutta Lari Seppälää. B-luokassa Ilkka Oittinen varmisti mestaruuden jo ennen finaalia. Hopean itselleen kuittasi finaalissa kolmanneksi ajanut Antti Sirkiä ja tänään luokkavoittoon ajanut Leevi Seppälä päätti kautensa pronssiin. SC-luokan mestaruus meni jo aiemmin Mikko von Platolle ja nyt hopean kuittasi luokan voittanut Max Angelma pronssin mennessä Tessa Kalliolle.

Vantaan osakilpailun kaikkien luokkien tulokset.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial