Trial 10.07.2016

Myöhänen ruokamyrkytyksen kourissa Belgian MM-Trialissa

Timo Myöhäselle Belgian MM-Trial oli työvoitto vaikkei MM-pisteitä tullutkaan.

Timo Myöhänen sairastui ruokamyrkytykseen juuri ennen Belgian MM-Trialin alkua. Lauantaina jaksoihin ja kisamaastoon suunniteltu ohjelma muuttui ruokamyrkytyksestä toipumiseen. Myöhänen ajoi sunnuntain kisan kuitenkin läpi hammasta purren ja pelkällä sisulla. Odotukset eivät olleet korkealla ja tavoitteeksi muutettiin vain kisan läpivienti. Lopputuloksissa Myöhänen oli 20.

Vielä lauantaina illalla ei ollut varmuutta, pystyykö Timo Myöhänen osallistumaan lainkaan Belgian MM-osakilpailuun. Sunnuntaiaamuna Myöhäsen olo oli hiukan parempi vaikka energiat olikin puhallettu vessanpönttöön. Miehen reppuri Joa Hindren oli lauantaina katsellut jaksot läpi ja siten Myöhäsellä oli edes jonkinlainen käsitys millaisia jaksoja oli odotettavissa. Tavallisesti kisaa edeltävänä päivänä kuskit viettävät useita tunteja jaksoilla ja miettivät tarkkaan ajolinjansa. Nyt Myöhänen luotti Hindrenin vuosien kokemukseen ja siten reppurin merkitys kisassa korostui.

Sunnuntaina ajetun kisan ensimmäisellä kierroksella oli Myöhäsen menossa selvästi nähtävissä hapuilua ja linjojen hakua. Toisella kierroksella ajo kulki hiukan paremmin ja kierroksen pisteet olivat jo MM-pisteiden tuntumassa. Kolmannelle kierrokselle lähdettäessä suomalaisen voimat olivat kuitenkin melkein lopussa ja varsinkin kierroksen loppujaksoilla hän ei enää voinut oikein puhua loistokkaasta trialista, vaan silkasta selviytymistaistelusta maalia kohti.

– Olipahan huima kisaviikonloppu. Onneksi vain yhtenä päivänä piti ajaa. Jos kyseessä olisi ollut normaali kisaviikonloppu ja siten myös lauantaina olisi pitänyt olla jaksoilla, niin silloin homma olisi kyllä ollut pelkkää turismia, vaikka ei se nytkään siitä kaukana ollut, kertoi Myöhänen kisan jälkeen uupuneena.

– On kyllä uskomatonta miten veteläksi mies voi mennä jonkin pilaantuneen ruuan tai likaisten sormien ansiosta. Nyt vaan yritetään toipua tulevaa Englannin viikonloppua varten ja keräillä ruokalistalle jotakin, millä saisi energiat takaisin ja lopetetaan sormien imeskely, lisäsi Myöhänen.

Teksti ja kuva: Jukka Myöhänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial