Trial 06.07.2016

Myöhänen palaa MM-areenoille

Timo Myöhänen kisasi Ranskassa edellisessä EM-osakilpailussaan. Kuva: Phototrial.it

Timo Myöhäsellä on jälleen ohjelmassa trialin MM-osakilpailu muutamien kisaviikonloppujen tauon jälkeen. Tulevana viikonloppuna MM-pisteistä ajetaan Belgian Comblain au Pontissa.

Timo Myöhäseltä jäi muutama edellinen MM-osakilpailu ajamatta opiskelupaikkojen hakukokeiden vuoksi, mutta nyt kun pakolliset sivilikuviot on kunnialla ja menestyksekkäästi hoideltu alta pois, on taas aika keskittyä kisailuun korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Tulevan viikonlopun osakilpailu Belgiassa on hiukan erikoinen verrattuna muihin kauden MM-kisoihin. Viikonlopun aikana ajetaan vain yksi koitos ja sekin sunnuntaina.

Kisapaikka on pienessä Comblain Au Pontin kylässä lähellä Saksan rajaa. Kisamaastot ovat tunnettuja liukkaudestaan, mikäli alueella on satanut kisaa edeltävinä päivinä. Myöhästä kevyenä kuljettajana tilanne ei erityisesti suosi, mutta toisaalta hän on  tietoisesti harjoitellut ajotekniikaansa moiseen maastoon ja säähän, johon viimepäivien kelit Suomessa ovat sopinut erittäin hyvin.

– Belgian MM-kilpailu ajetaan samassa paikassa kuin kaksi vuotta sitten. 2014 kilpailu oli sadekisa ja kuraisin koskaan ajamani kilpailu. Jos viikonloppuna on sadetta, tulee jaksot olemaan hyvin mutaiset. Muuten viikonloppu pitäisi sujua tutulla rutiinilla, Myöhänen toteaa.

 

 

MM-sarjaa ajatellen Myöhäsellä ei ole merkittävämpiä paineita, koska jouduttuaan jättämään niin monta kisaviikonloppua ajamatta, ei sarjapisteillä onnistumisenkaan jälkeen nousta kovin korkealle. Toisaalta viimeisimmät EM-osakilpailuiden onnistumiset lupaavat hyvää kisaa ja mahdollisuuksia sijoittua vähintään pisteille.

– Tavoitteet on selkeästi 15 parhaan joukossa, Myöhänen kertoo matkalla Belgiaan.

– Pikkusen on syyhynnyt päästä taas isoille areenoille. Viimeinen kisa toukokuun lopulla Ranskassa on hiukan liian kaukaana noin ajallisesti. Toki Suomessa olen ajanut vastaavasti sellaisiakin SM-kisoja, mitä ei alunperin ollut tarkoitus ajaa ollenkaan. Kalusto on kunnossa ja itselläni paljon hyvää harjoittelua pohjalla. Siis Sunnuntaina Belgiassa ja viikon kuluttua Englannissa vedetään täysillä, jatkoi Myöhänen

Teksti: Timo Myöhäsen Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Timo Myöhäsellä tuskainen päivä sunnuntaina Ranskan EM-Trialissa

Myöhäsellä hieno MM-avaus Espanjassa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial