Trial 23.04.2016

Myöhänen odotetusti Pälvitrialin kunkku

Huhtikuun alussa Espanjan GP:ssä MM-pistetilinsä avannut Timo Myöhänen starttasi kotimaan kauden voitokkaasti Tervakosken liukkailla kallioilla. Kuva Jari Kohonen

Trial-kauden perinteinen avauskilpailu Pälvitrial veti Tervakoskelle runsaan osanoton kisaajia. Viileän aamun ja räntäsateen liukastama reitti sisälsi kymmenen jaksoa. Jaksot kierrettiin kolme kertaa kisapäivän aikana.

Lajin hallitseva suomenmestari Timo Myöhänen otti homman heti haltuun kun hän kiersi ensimmäisen kierroksen pienimmällä virhepistesaldolla.

–Lähdin ajamaan Pälvitrialiin vain harjoitusmielessä, koska stop trialia en ole ajanut vielä koko vuotena. Harjoituksena se toimikin erinomaisesti. Pystyi kokeilemaan vähän eri asioita kilpailutulanteessa ja vetristämään ajokuntoa kotimaisella ajotyylillä. Päivän kilpailun jaksot olivat minulle hieman helppoja ja ehkä vähän ylipitkiäkin näin alkuun, mutta kuten aina otteen herpaantuessa virheitä oli liiankin helppo tehdä. Kaiken kaikkiaan päivän tavoite saavutettiin stopajon virkistelyssä ja olihan se toki hyvä ulkoilupäiväkin vaihtelevassa kevätsäässä! Siitä iso kiitos Tervakosken moottorikerholle taas kerran hyvin järjestetystä kilpailusta,  Myöhänen naurahti.

Voittajan takana käytiin tiukkaa kisaa. Neljällä edelliskaudella SM-sarjassa neljänneksi sijoittunut 27-vuotias Mika Kivelä oli avauskierroksen jälkeen kakkosena. Kokenut Jussi Haapanen, 45, lähti kuitenkin takaa-ajoon.

– Lähti vähän kankeasti liikkeelle. Pyörää ei ainakaan voi syyttää, kyllä kaikki on nyt miehestä kiinni, Haapanen hymyili kymmenen ajetun jakson jälkeen.

Konkarin kiri puri. Tamperelainen nousi toisen kierroksen onnistumisillaan jo Kivelän kantaan ja kun kirkkonummelainen kompuroi kolmannella kierroksella 17 virhepisteen edestä, vei Haapanen hopeatilan jo selvällä piste-erolla.

Jyväskyläläisveljekset Jere ja Janne Karjalainen miehittivät seuraavat sijat ennen konkari Ossi Jahnia.

Yksi runsaslukuisen kilpailijajoukon mainioista suorittajista oli C:n yleisessä ajanut Tervakosken Hanna Salmenaho. Pojat järjestykseen laittanut nuori koululainen ajoi reiluun luokkavoittoon ennen seuratoveriaan Jesse Kuikkaa.

Hieman kokeneempien ajajien B-luokassa Tervakosken Ilkka Oittinen oli omaa luokkaansa. Latvian Vernieks Kaspars jäi yhdeksän pisteen päähän.

Lopputulokset tästä.

Teksti Jari Kohonen / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial