Trial 14.05.2016

Myöhänen menetti mahdollisuuden Suomen mestaruuteen, Haapanen voittoon SM-avauksessa

Kuva:Betti Parkkonen

Trialin SM-kausi polkaistiin käyntiin Tervakoskelta tänään lauantaina. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Timo Myöhänen ei onnistunut, vaan Jussi Haapanen vei SM-avauksen nimiinsä.

Trialin kansallisen kauden avanneen Pälvitrial-kilpailun kolme viikkoa sitten voittanut Timo Myöhänen lähti ennakkosuosikkina myös SM-kauden avaukseen, joka järjestettiin lauantaina Tervakoskella. Pienen varjon kilpailuun toi kuitenkin vastikään treeneissä sattunut loukkaantuminen, joka hankaloitti Myöhäsen valmistautumista.

– Tulos oli toinen ja se on ilman muuta pettymys. Suomenmestaruushaaveet kariutuivat sillä kerralla, kun en koko sarjaan pysty osallistumaan päällekkäisten kilpailuiden vuoksi, Myöhänen kommentoi ja jatkoi: – Päivän kilpailu oli taas kerran helpohko, johon tosin mahtui ratkaiseva viiden pisteen helppo virhe. Kilpailun luonne muuttui toisen kierroksen alussa, kun alkoi rivakka vesisade. Jaksot vaikeutui hieman ja yleisesti ottaen pisteitä alkoi tulemaan enemmän. Jussi näytti taas kerran, mihin vankka komemus yltää. Kunnioitettavan vähillä pisteillä ajoi, vaikka liukasta olikin!

Jyväskylän Moottoriurheilijoiden konkari Jussi Haapanenkaan ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

– Oma ajo ei ollut mitenkään säkenöivää, mutta kun rohmahduksiakaan ei tullut, niin se riitti voittoon, kommentoi Haapanen, jolla ei ollut yhtään viiden virhepisteen jaksoa.

Kolmanneksi sijoittui Haapasen seurakaveri Jere Karjalainen.

Viidennen perättäisen Suomen mestaruutensa nyt menettävä Myöhänen katsoo kuitenkin jo tulevaan.

– Omalta osaltani kausi jatkuu ensi viikonloppuna Ranskassa, jossa ajetaan kauden toinen EM-osakilpailu, neljä kertaa lajin Suomen mestaruuden voittanut Myöhänen kommentoi.

Kuva:Betti Parkkonen

Kuva:Betti Parkkonen

 

Kaikki tulokset: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1m1Yeb2r2jOxBPTsvbBEsgO7HR1g0HBoPEkjB34l2h6w/pubhtml?gid=0&single=true

Trialin SM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Jyväskylässä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial