Moottoriurheilutapahtumat 08.03.2019

Mylly Trial ja Moottoripyöränäyttely kauppakeskus Myllyssä maaliskuun lopussa

Joa Hindren Mylly Trialissa vuonna 2018. Kuva: Marko Vihriä.

Varsinais-Suomen suurimmassa kauppakeskuksessa, Myllyssä, Raisiossa järjestetään maaliskuun lopulla jo neljättä kertaa trial-moottoripyörien ja -polkupyörien ajonäytöstapahtuma sekä moottoripyöränäyttely.

Kauppakeskus Myllyn sisätiloihin levittäytyvä Mylly Trial & Moottoripyöränäyttely on koko perheen tapahtuma, jossa riittää nähtävää ja koettavaa niin moottoripyöräharrastajille kuin muillekin viikonloppuna 30.-31. maaliskuuta.

– Helsingissä järjestetään vuosittain maamme suurin moottoripyöränäyttely oheisohjelmineen. Se on prätkäalan kruununjalokivi, joka houkuttelee motoristeja ympäri maata. Sen ohella eri puolilla Suomea järjestetään pienempiä näyttelyitä, joilla on niin ikään erittäin tärkeä rooli prätkäalan esille tuomisessa, Mylly Trial ja Moottoripyöränäyttelyn järjestävän Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Marko Vihriä kertoo.

– Me olemme kasvaneet nopeasti vahvaan rooliin Varsinais-Suomessa, ja näyttelypuoli on jälleen aiempaa runsaampi. Myös ajonäytöksiin ja oheistarjontaan on tulossa uudistuksia. Luvassa on taas upea show.

Trial-moottoripyörien ja -polkupyörien ajonäytösten rinnalla tänä vuonna nähdään uutuutena sähköenduropyörien näytösajoja. Perheen pienimmille on myös kehitetty uutta koettavaa muun muassa pomppulinnan muodossa.

– Käsissämme on kiva konsepti, jota on mukava tehdä ja joka on toiminut hienosti moottoripyöräilyn jalkauttamisessa vilkkaaseen kauppakeskukseen jo kolme kertaa. Uskomme niin prätkäharrastajien kuin muidenkin nauttivan tapahtumasta tälläkin kertaa.

– Ja saa nähdä, että saisimmeko tuotua näytöksiin mukaan takaperinvoltin enduropyörällä, Vihriä jatkaa pilke silmäkulmassa.

Fillari-trialin MM-mitalisti, espanjalainen Javi Alonso nauttii yleisön ja juontajankin viihdyttämisestä. Kuva: Marko Vihriä.

Ajonäytöksiä ja moottoripyöräuutuuksia kauppakeskuksen sisällä

Mylly Trial ja Moottoripyöränäyttelyssä ovat keskeisessä roolissa trial-moottoripyörien ja -polkupyörien ajonäytökset, joita varten kauppakeskuksen sisälle rakennetaan kaksi erillistä näytösaluetta. Sähköenduropyörille tulee myös oma näytösalueensa.

Merkittävä tekijä kokonaisuudessa on moottoripyöränäyttely, joka levittäytyy kauppakeskuksen käytäville esittelemään mopo-, kevytmoottoripyörä- ja moottoripyörä- sekä mönkijäuutuuksia ja alan toimintaa.

Esillä on niin maahantuojien kuin kauppiaiden valikoimaa sekä yksityisten harrastajien kalustoa kadulta maastoon.

Näytteilleasettajina on myös moottoripyöräalan ulkopuolisia toimijoita, kuten Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus, joka on toiminut Mylly Trial ja Moottoripyöränäyttelyn pääyhteistyökumppanina jokaisena järjestämisvuotena.

Lapsille on tapahtumassa on tarjolla muun muassa sähkömopojen ajorata, jonka tuotto ohjataan Turun Seudun Moottoriurheilijoiden nuorisotoimintaan.

Ajonäytökset ja näyttely ovat yleisölle maksuttomia. Näytöksiä järjestetään useita kertoja päivässä ja näyttely on avoinna kauppakeskus Myllyn aukioloaikojen mukaisesti lauantaina ja sunnuntaina 30.-31. maaliskuuta kello 10-19.

Mylly Trial & Moottoripyöränäyttely valittiin viime vuonna Pohjoismaiden kauppakeskusyhdistys NCSC:n toimesta Suomen parhaaksi markkinointikampanjaksi. Mylly Trialin ajonäytöksiin sekä moottoripyöränäyttelyn tarjontaan tutustui useita tuhansia ihmisiä.

Trialin moninkertainen Suomen mestari Timo Myöhänen on tottunut Mylly Trialin kävijä. Kuva: Marko Vihriä.

Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus

Kauppakeskus Myllyssä toimii yli 150 liikettä.

Mylly sijaitsee osoitteessa Myllynkatu 1, 21280 Raisio.
www.kauppakeskusmylly.fi
www.facebook.com/kauppakeskusmylly

Mylly Trial & Moottoripyöränäyttely
www.facebook.com/KauppakeskusMyllyTrial

Turun Seudun Moottoriurheilijat ry.
www.tsmu.fi
www.facebook.com/TurunSeudunMoottoriurheilijat

Mylly Trial & Moottoripyöränäyttely 2018


Viime vuonna Mylly Trialissa nähtiin myös lasten ajonäytöksiä. Kuva: Marko Vihriä.

Kuljettajien nimikirjoitukset ovat olleet haluttuja Mylly Trialissa. Kuva: Marko Vihriä.

Freestyle motocross -kuljettaja Sebastian Westberg ja stunt-taituri Niko Säkkinen olivat Mylly Trial -juontaja Helena Riihituvan haastateltavana viime vuonna. Kuva: Marko Vihriä.

Lietolaista Team Velo Cyclingia edustavat paraislaisjuniorit olivat osa fillari-trial-show’ta. Kuva: Marko Vihriä.

Teksti: Mylly Trial & Moottoripyöränäyttelyn tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial