ATV 12.06.2017

MXATV:n Iisalmen SM-osakilpailu Tanhuanpään juhlaa – taistelu mestaruudesta tiivistyy

Jani Tanhuanpää on kolmen SM-osakilpailun jälkeen SM-pisteissä toisena Lasse Ruotsalaisen perässä. Kuva: Tanhuanpään TIedotus

MXATV:n Suomen mestaruuskamppailut jatkuivat sunnuntaina Iisalmessa. Kilpailu oli EM-sarjassa kisaavan, hallitsevan Suomen mestarin Jani Tanhuanpään ylivoimaa.

Iisalmessa sunnuntaina ajetun ATV motocrossin ensimmäinen erä oli Jani Tanhuanpään täydellistä dominointia. Mies hallitsi kisaa alusta loppuun ja tervehti ruutulippua 22 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta SM-pistejohtajaa Lasse Ruotsalaista. Huonon startin saanut Jani Saarinen sijoittui kolmanneksi.

– Ensimmäinen erä meni niin kuin oppikirjasta, eli lähdöstä kärkeen ja karkuun, Tanhuanpää toteaa.

Toisessa erässä Tanhuanpään ja Ruotsalaisen välillä nähtiin tiukempaa kamppailua ja miehet vuorottelivat kärjessä. Lopulta Tanhuanpää ylitti maalilinjan vain alle sekunti ennen Ruotsalaista. Saarinen nousi jälleen kilpailun loppumetreillä kolmanneksi.

– Toisessa erässä sain myös hyvä lähdön, käänsin ensimmäisenä mutkaan, mutta vähän ylikovaa tulin ja ajauduin sen verran leveäksi, että Lasse pääsi kärkeen. Pystyin ajamaan koko ajan ihan takarenkaassa kiinni, mutta ohituspaikkaa ei meinannut löytyä millään. Toiseksi viimeisellä kierroksella Lasse ajautui hiukan vallin päälle ja pääsin sisältä ohi. Maksimipisteet tuli ja viimeinkin sain myös SM-sarjaan ehjän viikonlopun tälle vuodelle! Tanhuanpää iloitsi.

Tanhuanpää on nyt 11 pisteen päässä sarjaa johtavasta Ruotsalaisesta. Jäljellä on vielä kaksi osakilpailua ja yhteensä neljä erää.

– Kaikki loputkin erät voittamalla mestaruus on omissa käsissä, eli pisteellä voittaisin. Ei tule olemaan helppoa, mutta siihen pyritään.

Miehen kilpailut jatkuvat kahden viikon päästä Saksassa, jossa ajetaan EM-sarjan toinen osakilpailu.

– Ajo tuntuu tällä hetkellä niin hyvältä, että mitään muuta tavoitetta ei Saksaan ole kuin podium.

Seuraava ATVCrossin SM-osakilpailu ajetaan 2.7. Kuopiossa. Kausi päättyy 16.7. Tornioon.

Iisalmen osakilpailun tulokset

Yht. Pist. 1. erä 2. erä
1 Jani Tanhuanpää 50 25 25
2 Lasse Ruotsalainen 44 22 22
3 Valtteri Vainionpää 38 18 20
4 Miko Väisänen 38 20 18
5 Jesse Uusitalo 30 14 16

Kilpailun tulokset.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Jani Tanhuanpään Hyvinkään SM-osakilpailu oli kolme minuuttia vaille täydellinen

Ruotsalaiselle voitto ATV-crossin SM-avauksesta

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV