Maarata 13.09.2016

Mustoset MM-pistejahtiin Vechtaan

Jesse on ollut tällä kaudella erinomaisessa vireessä. Tässä mies taistelee Erik Rissin kanssa Forssan MM-osakilpailussa. Kuva Matias Hirsimäki

Must One’s Racing Teamin molemmat kuljettajat, Aki-Pekka ja Jesse Mustonen, ovat mukana tulevana lauantaina, kun maaradan viimeinen MM-osakilpailu ajetaan Vechtassa Saksassa.

Apella on Vechtassa paljon pelissä. Tämän kauden kahdeksan parasta jatkaa suoraan ensi kauden MM-sarjaan. Appe on yhdeksäntenä, vain kaksi pistettä Saksan Jörg Tebben perässä. Iso-Britannian Glen Phillips hengittää Apen niskaan vain pisteen päässä. Hallitsevan Suomenmestarin tavoite on selkeä; Tebben ohi ja Phillips pysyy takana. Tavoitteen saavuttamista helpottaa hieman se, että Tebbe joutuu jättämään Vechtan väliin loukkaantumisen vuoksi.

– Kova haaste, mutta kyllä Glen (Phillips) pysyy takana. Morizesta suoritusta parannetaan rutkasti. Kalusto on hyvässä iskussa, nyt myös kuskin pitää olla riittävän terävänä, toteaa Appe.

Jesse nousee kilpailuun mukaan loukkaantuneen Tebben tilalle. Näin mies pääsee ajamaan tällä kaudella jo kolmannen MM-osakilpailun.

– Hienoa päästä taas MM-finaaliin mukaan, vaikka tietysti harmi, että Tebbe loukkaantui. Olen ajanut Vechtassa aiemmin parissa kilpailussa. Rata on hyvä, joten sen suhteen ei pitäisi olla ongelmia, toteaa puolestaan Jesse.

– Tavoite on päästä semifinaaleihin. Sen jälkeen kaikki on mahdollista. Aika levollinen ja luottavainen olo on Vechtaan lähteä. Kausi on sujunut tähän asti oikein hyvin, Jesse jatkaa.

MM-sarjan johdossa ennen päätöskilpailua on Saksan Erik Riss. Johto MM-pisteissä on vakuuttava ja vain täydellinen katastrofi voi estää miehen MM-juhlat. Hopeasta ja pronssista sen sijaan väännetään loppuun asti. Hollannin Jannick de Jong on kaksi pistettä Ranskan Dimitri Bergen edellä. Bergestä kahden pisteen päässä on puolestaan toinen Ranskan ylpeys Mathieu Tresarrieu.

Kilpailu Vechtan Reiterwaldstadionilla alkaa lauantaina kello 20.

Starttilista:
15. Michael Härtel Saksa (villikortti)
115. Theo Pijper Hollanti
96. Dimitri Berge Ranska
44. Aki-Pekka Mustonen Suomi
444. Josef Franc Tsekki
22. Andrew Appleton Iso-Britannia
1. Jannick de Jong Hollanti
34. Alessandro Milanese Italia
47. Erik Riss Saksa
19. Jesse Mustonen Suomi
35. Glen Phillips Iso-Britannia
6. Mathieu Tresarrieu Ranska
134. Richard Hall Iso-Britannia
90. Theo di Palma Ranska
11. Matthias Kröger Saksa
Varamiehet:
16. David Pfeffer Saksa
17. Kai Dorenkamp Saksa

Teksti: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata