Maarata 01.05.2016

Mustoset loistivat Dingolfingissa, Heikkilä loukkaantui Parchimissa

Jesse Mustonen oli kovassa vireessä Dingolfingin maaradalla. Kuva Tomi Nevanperä

Suomalaiset maarata-ajajat avasivat kilpailukautensa kuluneena viikonloppuna Saksassa. Tänään sunnuntaina Dingolfingissa ajetussa kilpailussa varkautelaiset Aki-Pekka ja Jesse Mustonen esiintyivät vahvasti. Veljeksistä nuorempi Jesse oli kilpailussa todella vahvassa vedossa ja alkueristä kertyi yhden erävoiton ja kahden kakkossijan siivittämänä 10 pistettä.

Semifinaalissa Jesse jatkoi vahvaa menoaan ajamalla toiseksi. Finaalissa suoritus ei ihan onnistunut, mutta kivikovassa seurassa saavutettu neljäs sija on loistava kauden avaus.

– Olen oikeen tyytyväinen. Ajo sujui hyvin, siitä pystyi oikeen nauttimaan. Kalustokin pelasi erinomaisesti, oli kiva vaan antaa mennä, toteaa tyytyväinen Jesse.

– Finaali jäi harmittamaan. Kävin kovaa vääntöä de Jongin kanssa ja siinä samalla tuli monesta pyörästä hiekkasuihkut silmille. Näkyvyys hävisi ja se finaali oli sillä taputeltu. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä kisa, tästä on hieno fiilis jatkaa kautta eteenpäin, jatkaa Jesse.

Hallitseva Suomenmestari Aki-Pekka sijoittui kuudenneksi jäätyään vain pisteen viiden parhaan pistemiehen finaalista. Kilpailun voittajaksi ajoi Saksan Martin Smolinski ennen hallitsevaa maailmanmestaria Hollannin Jannick de Jongia ja Saksan Michael Härteliä.

Heikkilä loukkaantui Parchimissa

Jos Mustoset loistivat Dingolfingissa, niin forssalaisen Aarni Heikkilän kauden maarata avaus ei sujunut yhtä valoisissa merkeissä. Eilen Saksan Parchimissa ajetussa kilpailussa Heikkilä kolaroi kilpailun B-finaalin ensimmäisessä kurvissa ja loukkasi olkapäänsä sen verran pahasti, että se vaatii leikkaushoitoa.

Teksti: Tomi Nevanperä

Uusimmat