Maarata 11.08.2017

Mustosella loppukirin aika – Lauantaina ruohoradan EM-finaali Saksassa

Jesse Mustonen. Kuva: Tomi Nevanperä

Must One’s Racing Teamin speedway- ja maarataässän Jesse Mustosen kilpailukausi on ollut rikkonainen. Kauden toisessa kilpailussa toukokuun alussa Ruotsissa miehen solisluu murtui ja edessä oli sairasloma. Suureksi pettymykseksi maaradan MM-avaus oli pakko jättää väliin. Myös speedwayn liiga-avaus siirtyi miehen osalta kesäkuun puolelle.

Mustonen ei lannistunut, vaan taisteli hyvät suoritukset speedwayssa ja maaradan MM-finaalissa Ranskassa. Mutta seuraava vastoinkäyminen oli edessä. Ranskassa hän sairastui ankaraan vatsatautiin, joka lopulta pakotti miehen sivuun maaradan MM-karsinnasta. Näin tie karsintojen kautta maaradan MM-sarjaan ensi kaudeksi nousi pystyyn.

Vatsataudin selätettyään Mustonen ajoi maaradan kolmannessa MM-finaalissa Saksan Mühldorfissa sijan 10. Speedwayn SM-liigassa mies on ajanut varmasti ja vauhdikkaasti.

Nyt edessä on kisakauden loppukiri täynnä kovia haasteita. Huomenna lauantaina varkautelainen ajaa ruohoradan EM-finaalissa Hertingenissä Saksassa. Vastus on kova, mutta Mustonen lähtee taistoon luottavaisena.

– Olen onnistunut ruohoradalla aikaisemminkin, miksei siis nytkin. Toki vastustajat ovat ajaneet enemmän kisoja, mutta ei anneta sen haitata. Kuuden parhaan joukkoon ja A-finaaliin pääseminen on tavoite. Siinä on tekemistä, toteaa Mustonen.

Maaradalla kova haaste kahdeksan joukkoon

Maaradan MM-sarjassa on edessä loppukiri kahden viimeisen osakilpailun myötä. 20. päivä tätä kuuta MM-pisteistä ajetaan Hollannin Eenrumissa ja sarjan päätös 2. syyskuuta Ranskan Morizessa.

Mustonen on tällä hetkellä MM-pisteissä sijalla 13. Kahdeksan parasta jatkaa seuraavan vuoden sarjaan ja sinne varkautelainenkin tähyää. Eroa kurottavaksi on kahdeksan pistettä.

– Harmi, että MM-avaus jäi väliin loukkaantumisen vuoksi. Niitä pisteitä nyt tarvittais. Kahdeksan joukkoon on tavoite vielä nousta. Se vaatii kahta täydellistä kilpailua, mutta siihen tähdätään, mies toteaa jämäkästi.

Ankkurit taistelee liigamestaruudesta

Mustosen suuri haaste ja haave on johdattaa kasvattajaseura Ankkurit speedwayn SM-liigassa mitaleille. Sarjan lähestyessä loppuaan Ankkurit on mukana mestaruustaistossa.

– Hyvin speedway on tällä kaudella sujunut. SM-liigassa taistellaan kirkkaimmista mitaleista loppuun asti. Oma keskiarvokin on parantunut viime kaudesta. Meillä on hieno joukkue ja hyvä joukkuehenki, joten mahtavaa on lähteä kauden viimeisiin liigakisoihin, toteaa Mustonen.

Teksti ja kuva Tomi: Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway