Maarata 20.11.2017

Must One’s -tiimin kausi 2017 oli vuoristorataa

Tällä kaudella Jesse ajoi ja Appe toimi mekaanikkona. Kuva: Tomi Nevanperä

Must One’s Racing Teamin kauteen 2017 mahtui sekä menestystä että pettymyksen kyyneleitä. Eikä luunmurtumiltakaan vältytty. Tässä kulunut kausi sekä Appe että Jesse Mustosen silmin.

Tiimin kilpailullinen menestys jäi tällä kaudella pitkälti Jesse Mustosen varaan. Kauden huippusuoritukset nähtiin pitkillä ovaaleilla. Maaradan MM-sarjassa mies sijoittui 45 pisteellä yhdeksänneksi. Se on upea suoritus, sillä sarjan avaus jäi loukkaantumisen vuoksi ajamatta. Ruohoradan EM-finaalissa sijoitus oli 10.

Kauden kovin suoritus oli maaradan MM-karsintojen finaalin, Challengen kolmas sija Saksan Berghauptenissa. Sillä varmistui paikka ensi vuoden MM-sarjassa.

– Lopulta kausi oli ihan hyvä. Maaradan MM-sarjaan olen tyytyväinen. Yhdeksäs sija on hyvä, etenkin kun avauskisa jäi ajamatta. Paljon tuli oppia, ensi kaudella olen varmasti vahvempi, kommentoi Jesse.

– Heti kauden alussa Ruotsissa tapahtunut loukkaantuminen vei reilun kuukauden ja alkukausi oli rikkonainen. Hyvin kuitenkin pääsi vauhtiin, mies jatkaa.

– Ruohoradan EM-finaali meni vähän opetteluksi haastavalla radalla. Ensi kaudella pärjätään sielläkin paremmin, Jesse toteaa.

Speedwayn SM-liigassa Jesse ajoi Ankkureissa kuusi ottelua ja pistekeskiarvo oli 8.14 ottelua kohden. Mies olikin vahva ja tärkeä lenkki VRT:n ensimmäisessä, hopeisessa liigamitalissa.

– SM-liigassa pystyin ajamaan tasaisesti ja hyvin pisteitä. Molemmat kotiottelut pystyttiin voittamaan, se oli mahtavaa. Ja seuran ensimmäinen SM-mitali on hieno juttu, Jesse toteaa.

Ensi kaudelle kovat tavoitteet

Kauden 2018 valmistelut on jo kovaa vauhtia menossa, vaikka Jesse suorittaa vielä viimeisiä päiviä varusmiespalveluksestaan. Maaradan MM-sarjassa yhdeksättä sijaa on tarkoitus parantaa reilusti. Myös ruohoradan EM-finaali ja siellä reilusti kympin sakkiin on tähtäimessä.

– Speedwayta ajan ensi kaudella enemmän. EM-karsinnat kiinnostaisi kovasti. Katsotaan, miten saadaan palaset kohdalleen, tuumaa Jesse tulevasta.

Appe taustavoimana

Appe ajoi viime kaudella vain viisi kilpailua. Kiirettä ja touhua miehellä riitti, sillä Appe piti huolen siitä, että Jessen pyörät kulkivat moitteettomasti. Lisäksi mies teki paljon töitä VRT:n Youth Academyssa valmentajana ja pyörien rakentajana. Appe oli myös tärkeä toimija Ankkureiden taustalla ja vahva lenkki SM-hopeassa.

– Viisi kilpailua ajoin, kolme speedwayta ja kaksi maarataa. En muista, että koskaan aiemmin olisin ajanut näin vähän kisoja. Axelvallan 1000 metrin maarata toukokuussa oli hieno ja hauska kilpailu, Appe toteaa.

– Ankkureissa oli hienoa olla mukana, vaikka tällä kertaa en ajamalla isoa panosta antanutkaan. Toisessa kotiottelussa heinäkuussa ajoin hyvin, se jäi mieleen, Appe jatkaa.

Vaikka pyörän sarvissa ajoa tuli vähän, niin Mersun ratissa kilometrejä Apelle kertyi paljon. Mies teki upeaa työtä Jessen menestyksen eteen. Jessen sanoin: On hienoa, kun Appe on mekaanikkona. Tietää, että pyörät toimii. Silloin itelle jää se helpoin homma, kilvanajo. Tästä on hyvä jatkaa.

Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata