Road Racing 21.11.2016

Murtunut käsi ja EM-kulta mestari Mäkisen tuloksena Valenciasta

Niko Mäkinen riemuitsi tiiminsä kanssa vuoden 2016 Euroopan mestaruutta. Kuva: Niko Mäkisen tiedotus

Kauden 2016 seitsemäs ja samalla viimeinen Superbiken EM-sarjan kilpailuviikonloppu Valenciassa, Espanjassa on nyt ajettu. Jo aiemmin Privateers-luokan Euroopan mestaruuden varmistanut Niko Mäkisen viikonloppu sujui sunnuntaiaamuun saakka hyvin, mutta sitten tuli pieni takapakki. Vaikka suomalaisen kisa jäi väliin, sunnuntaina Mäkisen kaulaan ripustettiin EM-kultamitali, joka kruunasi viikonlopun ja koko kauden.

Superbiken EM-sarjan ensimmäiset aika-ajot ajettiin lauantaiaamupäivällä hieman viileässä mutta poutaisessa säässä. Niko Mäkisen aika-ajo alkoi hyvin ja suomalainen saikin jo alkukierroksilla ajettua hyviä aikoja. Renkaan vaihdon jälkeen hän sai vielä rutistettua ajasta hieman pois ja teki oman parhaan kierrosaikansa. Lopullisissa aika-ajotuloksissa sijoitus oli viides ja kärkeen matkaa reilu 1,6 sekuntia.

– Hieman jäätiin kevään ajoista, koska rata tuntui liukkaammalta, Mäkinen toteaa.

Iltapäivällä keli oli lämmennyt ja asvaltin pinta oli noussut hieman aamusta. Samalla pito radalla oli heikentynyt. Mäkinen sai kuitenkin ajettua erittäin hyviä kierroksia, ollen aika-ajon päätteeksi sijalla kuusi. Aika jäi aamusta vajaa 0,2 sekuntia ja yksi kaveri pääsi livahtamaan ohi. Lopullinen sijoitus aika-ajoista kuudes ja toisen rivin lähtöpaikka. (Yhdistetyt aika-ajo-tulokset)

Sunnuntaina, kilpailupäivän aamuna keli oli poiketen muista aamuista aivan harmaa ja lämpöäkin vain +14 astetta. Rata-alueella tihutti vettä ja rata oli aiempaa liukkaampi. Se tuli valitettavasti todistettua jo alkumetreillä, sillä yhden mutkan ulostulossa takarengas lähti luistoon ja Mäkinen lensi tantereeseen. Pyörä sai pieniä pintavaurioita mutta Mäkisen vasemman käden viides kämmenluu murtui ja käsi sai muutenkin aika paljon ruhjeita. Sitkeästi Mäkinen laittoi kuitenkin silmät vettä valuen hanskan käteen ja päätti lähteä koittamaan onnistuisiko kisan ajaminen.

Niko Mäkinen tuuletti EM-kultaa Valenciassa käsi murtuneena. Kuva: Niko Mäkisen Tiedotus

Niko Mäkinen tuuletti EM-kultaa Valenciassa käsi murtuneena. Kuva: Niko Mäkisen Tiedotus

Sightseeing-kierroksen aikana Mäkinen kuitenkin havaitsi, että kädellä ei pysty kytkintä käyttämään ja hän ajoi takaisin ratavarikolle. Näin ollen Valencian päätöskisaviikonloppu päättyi tällä kertaa pieneen pettymykseen kilpailun osalta, mutta silti hyvillä mielin. Viikonlopun kruunasi palkintojenjako, jossa Mäkisen kaulaan ripustettiin EM-kultamitali, luokasta Superbike-Privateers.

– Olihan hieno hetki kokonaisuudessaan, Mäkinen tuumaa.

Palkintojen jaon jälkeen boxin edustalla riittikin nimikirjoituksen ja selfiekuvan haluajia. Myös tiimin teettämät julisteet olivat haluttuja.

– Kokonaisuudessaan kausi onnistui loistavasti. Kehitystä tuli joka osa-alueella ja mestaruus kruunasi kaiken. Myös kuudes sija kokonaispisteissä Superbike-sarjassa on hyvä sijoitus. Tässä kohtaa voidaankin sanoa KIITOS kaikille mukana olleille tahoille, ME TEIMME SEN, Mäkinen summaa.

Mäkisen kauden 2017 suunnitelmat ovat tapetilla ja niihin palataan mahdollisimman pian, kun asiat selviävät.

Linkki sarjapisteisiin, luokka SUPERBIKE Privateers

Linkki sarjapisteisiin, luokka SUPERBIKE

Teksti ja kuvat: Niko Mäkisen Tiedotus

Niko Mäkisella edessä kauden viimeinen EM-kilpailu

Mäkinen Superbike Privateers -luokan Euroopan mestariksi

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing