Ralli 05.04.2017

Muistatko tämän: Markku Alén valloitti Korsikan Lancialla kahdesti

Markku Alenin Lancia Rally 037 oli erittäin matala auto, jonka saattoi kuvitella sopivan selkeästi paremmin asfaltille kuin soralle tai lumelle. Kuva: Lancia Press

Suomi100-teeman kunniaksi tutustumme tällä kertaa suomalaisten sydämiin ajaneeseen kuljettajaan, joka taisteli pitkään tuulimyllyjä vastaan ajaessaan takavetoisella autollaan nelivetokauden jo ollessa kuumimmillaan.

Hän on tietysti Markku Alén, 19 MM-osakilpailuvoiton mies, joka juhli myös Korsikan rallissa kahdesti ajaessaan legendaarisella Lancia Rally 037 -ralliautolla. Saavutus oli jotain ennenkuulumatonta, sillä suomalaiskuljettajien renkaiden alle ei kestopäällyste ollut aiemmin juuri sopinut.

Näennäisesti rallipoluille huonosti sopiva Lancia Rally 037 oli erittäin matala auto, jonka saattoi kuvitella sopivan selkeästi paremmin asfaltille kuin soralle tai lumelle. Auto oli vain takavetoinen, kun Audi mellasti jo nelivetoisella, ja oli mullistamassa ralliautoilun tulevaisuutta. Mutta asfaltilla Rally 037 oli kuin kotonaan. Alén oli lähetetty Korsikalle testihommiin keväällä 1983. Pelkäksi testireissuksi matka Välimerelle ei kuitenkaan jäänyt.

– Korsika ei ollut alunperin ohjelmassamme, vaan lähdimme ajamaan sinne testin. Muusta ei paljon puhuttu vielä pari, kolme viikkoa ennen rallia. Olin sitten testiautolla kisassa, ja se oli eka kerta, kun 037 tuntui menevän mielettömän hienosti ja oli käsissäni, Alén muistelee 34 vuoden takaisia tapahtumia.

Itse rallissa kukin erikoiskoe tultiin läpi vain kertaalleen, mutta mikään helppo urakka ei ollut kyseessä. Pieneltä Korsikan-saarelta eivät rallitiet lopu kesken.

– Normaalisti harjoittelimme rallia kuukauden, mutta nyt harjoittelu jäi alle kahteen viikkoon. Erikoiskokeita riitti, taisi olla 1100 kilometriä sinäkin vuonna. Pelkästään Ajacciosta Bastiaan olimme ajaneet jo viisi tuntia kilpaa. Voittoaikani oli liki 13 tuntia, mikä tarkoittaa useaa nykyistä MM-rallia.

Kun Alén sitten 32 erikoiskokeen jälkeen saattoi todeta Röhrlin jääneen kakkoseksi, ei sen suuremmille juhlallisuuksille riittänyt enää energiaa. Fyysisesti koitos oli äärimmäisen raskas, ja mielessä vain nopea kotiin pääsy.

– Se oli rankin kilpailuni. Ne kaksi voittoa olivat ainoani, joiden jälkeen en kyennyt itse kantamaan matkalaukkujani lentokentällä. Käteni olivat aivan loppu ja rakkuloilla, koska autossa ei ollut ohjaustehostinta. Ne olivat kuin lapiomiehellä, joka on uurastanut kaksi viikkoa.

Teksti: Neste Ralli / Viestintä

Korsikan MM-ralli: Suomalaisten ennakkotunnelmat ja kisafaktat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli