Crosskart 26.09.2018

Mtecillä onnistunut debyyttivuosi Crosskart-kilpailuissa

Crosskarteilla ajetaan talvisin sprinttejä jäällä ja kesäisin kilpaillaan rallicrossin muodossa. Kuva: jt.kuvat.fi Photography

Mtec Formula Technology on tullut tunnetuksi suomalaisena Formula Ford -valmistajana. Formula Fordien valmistus alkoi 2009 ja sen jälkeen Mtecillä on voitettu neljä Suomenmestaruutta sekä saavutettu lukuisia SM- ja NEZ-mitaleita. Halu tuoda formuloiden ohelle muutakin toimintaa näkyi aluksi muiden rataluokkien autojen huolto-, kisainssi- ja ajovalmennustoimintana. Syksyllä 2017 Mäkelä Racing Team sai kyselyn uusien Crosskart-autojen valmistamisesta.

Pienten crosskartien kysyntä on viime vuosina noussut niin suureksi, että autoja ei ole riittävästi tarjolla halukkaille. Syksyn aikana kehittyi Mtec Tiger -prototyyppi. Mtec Tiger on yhdistelmä crosskartien yksinkertaisempaa tekniikkaa sekä formulavalmistajan silmään tärkeitä jousitusgeometrisiä ratkaisuja ja uusia turvallisuusnäkökulmia. Autosta pääsee muun muassa ulos, vaikka se olisi katollaan. Myös muutamia poikkitukia ja suojaputkia on lisätty pitämään huolta kuskin turvallisuudesta.

Tehtaan testikuljettajana toimi luokan 85cc-mestari vuodelta 2017, 13-vuotias Ilari Sääskilahti. Nuorukainen voitti uudella Mtecillään heti luokan 85cc talvisarjan mestaruuden 2018. Myös Sääskilahden kesäkausi kulki hienosti ja hän olikin hienosti sarjajohdossa lähes koko kauden. Myös NEZ-kisoissa Sääskilahti kävi antamassa hienoja näyttöjä Mtecin suorituskyvystä ja omista ajotaidoistaan sijoittuen niukasti sarjan neljänneksi pienten kolarien saattelemana. Uusien autojen kysyntä kasvoi menestyksen myötä ja kesäsarjaan saatiinkin jokaiseen juniori-luokkaan yksi Mtec mukaan ennen kauden päätöstä.

Luokkina on Mini-, 85cc-, 125cc- sekä huipputehokkaat Xtrem-luokan autot. Kuva: jt.kuvat.fi Photography

13-vuotias Miio Nurminen aloitti kilpa-ajouransa luokassa 125cc Jurvan osakilpailussa ajaen hienosti valoilta lipulle jokaisessa lähdössä. Toinen kisa Nokialla toi jo vauhtia ja Nurminen taisteli heti muun kovatasoisen porukan kanssa, ja tulihan Mtecin kolarikestävyyskin todettua rajussa kaiteeseen törmäyksessä. Nurminen kävi sairaalassa tarkistettavana, mutta oli jo samana iltana huolissaan ainoastaan siitä, tuleeko auto kuntoon kauden viimeiseen kisaan Hyvinkäälle. Hyvinkäällä ajo nuorukaisen sujuikin hienosti jo kärjen tuntumassa. Spinnaus semifinaalissa vei vielä finaalipaikan, mutta intoa pojalla kuitenkin riittää, joten hänestä varmasti kuullaan ensi kaudella.

Viimeisin Mtec meni Mini-luokkaan, kun 7-vuotias Kaapo Ahonen halusi alkaa ajaa kilpaa kaksoisveljensä Kasperin tavoin. Kasperi sai uuden Mtecin ja Kaapo sai kokeilla vauhtiaan Kasperin vanhalla autolla. Ensimmäistä kertaa veljekset nähtiin yhtä aikaa viivalla Nokian kisassa. Kaapo ajoi hienosti hyviä eriä, kun Kasperin vauhti oli vähän hukassa tukkoisen moottorin ja nuhaisen kuskin myötä. Finaalissa Kasperi kuitenkin sai itsensä tsempattua ja auton kulkemaan niin, että tuli Mtecillään ensimmäisenä ruutulipulle. Myös Hyvinkäällä molemmat veljekset olivat hyvässä vauhdissa ja eristä tuli hyviä tuloksia. Finaalissa Kasperi heitti pikku piruetit liukkaalla radalla vieden autoa aivan pidon rajoilla.

Mtec Formula Technology Facebook

Lisätietoja kisoista ja luokista: www.finrx.fi

Teksti: Mäkelä Racing Team

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart