Crosskart 31.10.2018

Mtec yhteistyöhön nuoren crosskart-kuljettaja Konsta Saarisen kanssa

Konsta Saarinen hyppää Mtecin valmistaman auton puikkoihin kaudella 2019. Kuva: Mtec tiedotus

Kotimainen crosskart-autojen valmistaja Mtec Formula Technology aloittaa yhteistyön nuoren crosskart-kuljettaja Konsta Saarisen kanssa kaudella 2019. Mtec on valmistanut crosskart-autoja kaudella 2018 luokkiin Mini, 85cc ja 125cc.

Kaudelle 2019 Mtecin valmistamien autojen määrä sarjassa kasvaa entisestään, sillä yhden uusista autoista tuo viivalle 13-vuotias Orivedeltä kotoisin oleva Konsta Saarinen. Saarinen on tunnettu nopeana kuskina, jolla on hyvä ajotuntuma. Hän on luokan 125cc vuoden 2018 Pohjois-Euroopan mestaruus (NEZ) hopeamitalisti ja Suomen talvisarjan mestari.

– Upeaa saada Konsta meidän tallin väreihin! Tiiminä he ovat tunnettuja siitä, että he saavat auton kulkemaan ja osaavat ajatella säätömahdollisuuksia myös laatikon ulkopuolelta. Kun yhdistetään Konstan ajotaidot heidän tiiminsä kokemukseen ja tehdastiimin tekniseen tukeen, niin kaudelta on odotettavissa paitsi hyviä tuloksia,  myös suuria kehitysaskeleita auton jo ennestäänkin hyvään ajettavuuteen, iloitsee Mtecin autoja pääasiassa rakentanut insinööri Miikka Mäkelä.

Saarinen on käynyt kokeilemassa Mtecin autoa viime kesänä ja piti auton ajotuntumasta. Enempää testiä ei ollut mahdollista kauden puitteissa ajaa, mutta testit avasivat silmät mahdollisuudelle ajaa aika erilainen kausi aikaisempiin verrattuna.

– Tämä yhteistyö on mahtava mahdollisuus! Malttamattomana odotan, että uutta autoa pääsee kokeilemaan. Ensi kaudelle odotukset ovat korkealla, Saarinen kommentoi.

Mäkelä rakentaa parhaillaan Saarisen autoa Siikalatvan Rantsilassa. Yhteistyö alkaa kauden 2019 talvisarjasta. Miikka Mäkelän, sekä Konsta Saarisen voi tavata 1. joulukuuta Hanaa Expossa Lahdessa, jossa on esillä uusi Mtec Tiger.

Teksti: Miikka Mäkelä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart