Rallisprint 23.06.2017

“Mr. Volvo” kapuaa juhannuksena Syötteen mäelle

Rami Systä kisaa tänään juhannusaattona Volvo S40-autollaan perinteisessä Iso-Syöte Mäkiajossa. Kuva: Rami Systän tiedotus

Tyrnäväläisen Rami Systän elämäntapoihin kuuluu päristellä jos jonkinlaisella värkillä kilpaa. Miehen lempinimi ”Mr. Volvo” tulee tietenkin automerkistä, johon hän hurahtanut täysin. Juhannusaattona Systä kisaa Volvo S40-autolla perinteisessä Iso-Syöte Mäkiajossa Pudasjärvellä. Tällä autolla on historiana, että se on Mats Öhmanin käytöstä tullut Suomeen. Martti Simonen voitti sillä rallicrossin Suomen mestaruuden vuonna 2006. 

– Juha Sillanpää on kunnostanut nyt auton ja antoi sen meikäläisen ajettavaksi. Siitä kuuluu iso kiitos Juhalle, Systä toteaa.

Systän tekeminen ei ole pelkästään autoilla ajamista. Hän on intohimoinen moottoripyöräilyn jääspeedway-harrastaja.

– Olin tämän vuoden SM-finaalissa Kauhajoella yhdeksäs. Tänä talvena oli Ylitorniolla MM-karsinta. Olin menossa sinne toimitsijaksi, kun tuli kysely voinko tulla varamieheksi. Nopein käänteiden jälkeen se onnistui. Sain ajaa kolme lähtöä ja sain yhden MM-pisteen, Systä laski.

Autoilla kisaamisen hän on aloittanut harrastajalisensillä vuonna 1991. Nuorissa hän alkoi ajaa 1993.

– Siitä asti joka vuosi on jotain ajettu, Systä laskee.

Erikoisin harrastus Lakeuren Puusilmä-yrityksen yrittäjällä on kuitenkin sellainen, mihin on tarvittu myös poliiseja. Systältä nimittäin onnistuu kahlekuningas temput. Piikkimatolla makaaminen kuuluu myös ohjelmaan.

– Kahden poliisin sitomana olen selvinnyt pakkopaidasta maailman nopeimalla ajalla, Systä ilmoittaa.

Jos sinulla on tylsää kisapaikoilla. Hakeudu ”Mr. Volvon” seuraan ja tilanne korjaantuu.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint