Trial 21.07.2019

MP-taito menestyksekäs SM-trialissa Kirkkonummella

MP-taidon puheenjohtaja Ossi Jahn hallitsee myös kerhon edustaman lajin. Kuva: P.T. Rapakivi

MP-taito järjesti kaksipäiväisen SM-trialin Vuohimäessä. Kerhon ajajia oli tulessa monessa luokassa ja menestystäkin kertyi.

Lauantaina ajettiin henkilökohtaiset luokat. Monta vuotta Suomessa trialia hallinnut Timo Myöhänen voitti selvästi TR1-luokan osakilpailun. Kakkoseksi nousi Jämsää edustava jyväskyläläinen Jere Karjalainen ja kolmas oli MP-taidon Leevi Lindqvist.

TR2-luokassa kerhon puheenjohtaja Ossi Jahn oli melko ylivoimainen, olisiko kotikisa antanut pienen etulyönnin. MPT:n Mikko von Plato kävi tiukan kisan Hämeen Samuel Jääskeläisen kanssa, mutta joutui tyytymään pronssille.

TR3J-luokassa Arttu Sämpi kävi tiukan kisan entisen seurakaverinsa Antton Parkkosen kanssa, mutta Sämpi nappasi voiton muutamalla pisteellä. Todettakoon, että myös Parkkonen on kirkkonummelta kotoisin. MPT:n todellinen veteraani Jorma Eräkare oli mukavasti luokassaan kuudes ja Artun pikkuveli Aaro omassa luokassaan kolmas.

Sunnuntain oli vuorossa joukkuekilpailu. SM-joukkuekilpailussa aina edellisen vuoden voittajajoukkue saa järjestämisoikeuden. Siksi Vuohimäessä ajettiin kaksipäiväinen kilpailu.

MP-taidon joukkue Leevi Lindqvist, Henry Vierimaa ja Ossi Jahn lähti kisaan selvänä ennakkosuosikkina. Ensimmäisen kierroksen 10 jakson jälkeen tilanne oli erittäin tiukka Jämsän kolmikon, Jere Karjalainen, Janne Karjalainen ja Tomi Luhtasuon välillä, MPT johti vain yhdellä pisteellä.

Toinen kierros ja samat 10 jaksoa tuottikin jo selvää eroa, yhteensä 14 pistettä.

Kolmas kierros oli enää vain voiton varmistelua, vaikka Jahn kaatui toisen kierroksen viimeisellä jaksolla ja hän tarvitsi nopeita korjauksia kytkimen toimintaan. Kolmen kierroksen jälkeen ero oli jo yli kolmekymmentä pistettä.

HäMK oli kolmas ja voitti MPT2 -joukkueen selvästi.

Muissa luokissa MPT:n Aaro voitti parikilpailun Konsta Haapasen kanssa ja samalla Aaro ajoi luokan pienimmät pisteet.

SM-trial jatkuu 24.-25. elokuuta Salossa PM-kisana, lauantaina ajetaan henkilökohtaiset ja sunnuntaina joukkuekisat.

Teksti: P.T. Rapakivi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial