Motocross 03.09.2019

MP Starsin Lehtinen viidenneksi alle 15-vuotiaiden SM-sarjassa

Eliel Lehtinen Porin legendaarisella takasuoralla. Kuva: JP Purtilo.

Tälle kaudelle lanseeratun MP Stars -hankkeen motocrosskuljettaja Eliel Lehtinen sijoittui alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-sarjassa viidenneksi. Kauden viimeinen osakilpailu järjestettiin Porin Yyterissä sunnuntaina, jolloin Lehtinen ajoi erissä seitsemänneksi ja kuudenneksi ollen yhteistuloksissa kuudes.

Hollolan Kukkilassa asuva Lehtinen, 13, kellotti SM-päätöksen aika-ajossa kolmanneksi nopeimman ajan.

– Tuli suht’ hyvä kierros. Eroa nelossijaan oli kolme sekuntia, mihin olin todella tyytyväinen, Lehtinen kertoi.

Aika-ajossa kärkeen ampaisi Sipoon Moottorikerhon Nico Stenberg ja toiseksi Lehtisen seuratoveri, Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson.

– Ensimmäisen erän starttini oli ok ja olin noin kuudentena. Nousin nopeasti neljänneksi, mutta kolmosta ohittaessani oli ehkä liian kova yritys ja kiire. Tein virheen ennen pitkää takasuoraa. Kaksi kuskia pääsi minusta ohi, koska kaikki vauhtini hävisi siihen virheeseen. Kirin vielä edelläni olleet kiinni, mutta vedin hirmuiset lipat etukautta ympäri. Lisäksi jäin pyöräni alle. Pääsin sieltä itse pois ja jatkamaan, mutta olin lyönyt pääni ja ajolasini olivat täynnä hiekkaa, joten ajaminen oli vaikeaa. Olin maalissa seitsemäs, alle sekunnin erolla kuutospaikkaan.

Ensimmäisen erän voitti jo edellisessä osakilpailussa Suomen mestaruuden varmistanut Hindersson. Stenberg oli toinen ja Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatie kolmas.

– Ennen toista erää silmissäni jotenkin sumeni. Se varmaan johtui siitä, että ensimmäisessä erässä oli mennyt niin paljon hiekkaa silmiini.

– Toinen starttini oli huono, olin noin kymmenes. Siitä tein jo hyvää nousua, kunnes tajusin, että pyörässäni on jotain vikaa. Otin aina edelläni olleita kiinni radan kovalla osuudella, mutta jäin pehmeällä takasuoralla. Siihen alkoi mennä hermo ja keskittyminen ihan muualle, mutta olin kuitenkin maalissa kuudes.

Hindersson voitti toisenkin erän ja sitä kautta osakilpailun. Kalatie oli toisen erän ja koko päivän kakkonen. Stenberg merkkasi puolestaan kakkoserän ja yhteistulosten kolmossijan itselleen.

Eliel Lehtinen ajoi SM-pisteille MXC/A-luokan kaikissa erissä. Kuva: Marko Vihriä.

Hindersson juhli siis SM-kultaa. Stenberg otti SM-hopeaa ja Porissa seitsemänneksi sijoittunut, Konneveden Moottorikerhon Jimi Laitinen -pronssia.

Lahden yläkoulussa kahdeksannella luokalla opiskeleva Lehtinen saapui Poriin sarjan nelospaikalla, mutta Kalatie puristi hänen edelleen loppupisteissä.

– Kaudesta jäi hieman huono maku, koska hyviä eriä ilman kaatumisia tuli vain muutama. Positiivista on, että selvisin kaudesta ilman loukkaantumisia. Pääsin myös maaliin jokaisessa erässä ja vieläpä pisteillä.

– Toisaalta kauden tavoitteeni oli sijoittui viiden parhaan joukkoon, ja siihen pystyin. Voin siis olla tyytyväinen. Jos kaikki olisi mennyt nappiin, olisi minulla ehkä ollut mahdollisuus vielä parempaan.

Lehtisen kausi jatkuu kerhojoukkuekilpailussa Orimattilassa viikonloppuna 21.-22. syyskuuta.

Porissa vuonna 1977 avatulla moottorirata-alueella järjestettiin nyt viikonloppuna viimeinen kansallinen motocrosskilpailu, sillä alue suljetaan syyskuun lopulla meluongelmien takia. Ympäristöluvalle ei ole saatu enää jatkoa. Motocrossin lasten ja ison radan lisäksi sulkeutuvat speedway-radat sekä enduron harjoittelupaikka.

Tulokset

MXC/A-luokka
1. Kasimir Hindersson, LoSMK, KTM, 50p.
2. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 42p.
3. Nico Stenberg, SiMK, KTM, 42p.
4. Eelis Viemerö, VMK, KTM, 34p.
5. Mikk Martin Lõhmus, VMK, KTM, 29p.
6. Eliel Lehtinen, LoSMK, Husqvarna, 29p.

MXC/A SM-loppupisteet
1. Kasimir Hindersson, LoSMK, KTM, 282p.
2. Nico Stenberg, SiMK, KTM, 222p,
3. Jimi Laitinen, KonnMK/UA, Yamaha, 186p.
4. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 174p.
5. Eliel Lehtinen, LoSMK, Husqvarna, 163p.

Kaikki tulokset

SM-loppupisteet

Lisätietoja MP Stars -hankkeesta

Teksti: MP Stars -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross