Drag Race 28.05.2019

MP Stars: Heikkonen syventää kiihdytysajon avauskilpailun kokonaisuuteen omasta näkökulmastaan

Tästä aloitettiin, viikko aikaa kisoihin. Kuva: Team StrokeRacingFinland.

MP Stars -kuljettaja, Team StrokeRacingFinlandin (SRF) Jani Heikkonen avasi kiihdytysajokautensa Motoparkin radalla viikonloppuna 18.-19. toukokuuta. Heikkonen syventyy raportissaan kilpailukokonaisuuteen pyörän rakentamisesta kilpailemisen saloihin.

– Team SRF:n osalta avauskilpailu onnistui ja epäonnistui. Lähtökohtaisesti tähdättiin ajamaan jo perjantain testipäivälle. Siihen meinasi tulla kiire, koska pyörä valmistui ajokuntoon vasta edellisenä yönä kello 03:30.

– Yötyöt veivät sen verran mehuja, ettei ihan ollut ruutia nousta aamulla muutaman tunnin yöunilla ja siirtyä kohti Motoparkkia ja testipäivää.

– Saavuin pari tuntia myöhässä varikolle ja pyörä katsastukseen. Viimeiset muutokset hyväksyntää varten tehtiin varikkoteltassa, eli luokkamerkit paikoilleen – SGB197. Irtotarrojen metsästyskin oli taiteen laji, koska niitä ei joka puodista löytynytkään. Mikkelin K-raudasta matkalla Motoparkkiin löytyi irtonumeroita kattavasti. Tokihan ne olisi voinut teettää etukäteen, mutta jostain kumman syystä oli muut intressit edellä menty ennen kilpailuja. Pyörä kun rakennettiin kisakuosiin noin viikossa. Tarrat pystyy aina korvaamaan tussilla.

Testipäivä

– Testipäivänä haettiin tuntumaa tällä kaudella käytössä olevaan pyörääni Kawasaki ZZR1400, millä olikin huomattavasti helpompi lähteä valoista kuin edellisellä pyörälläni Kawasaki ZX10R:llä. Iso kone tuottaa voimaa ja vääntöä eri tavalla, joten hallinta oli helppoa. Itsellä oli vain koneessa olevat kytkinlevyt ainoat, jotka oli mukana, eli en liiemmin rääkännyt sitä, joten lähdöt olivat syystäkin varovaisia. Koska pyörä oli itselle uusi, haettiin testipäivillä oikeita lähtökierroksia. Kaksipiippuinen juttu – kovat lähtökierrokset vaativat kytkintä ja sitä yritin säästää. Vboxin avulla pystyi hiukan haarukoimaan, millä kierroksilla piti lähteä. Liian matalilla kierroksilla kiihtyvyys loppui ja kiihtyvyyskäyrä lähti menemään alaspäin.

Harjoituslähtöjä matalilla kierroksilla, ykkösvaihde ympyröity. Kuva: Team StrokeRacingFinland.

Lajittelupäivä

– Lajittelupäivänä haetaan omaa paikkaa kilpailupäivän pudotuskaavioon. Itse pidän lajittelupäivästä. Siinä yleensä tulee sen verran lähtöjä, että löytää niitä pieniä ”juttuja”, joista menestys on kiinni. Myös lajittelupäivän sijoituksista tulee irtopisteitä, mitkä ovat tärkeitä sitten kauden lopussa, kun lopullista sijoitusta haetaan pistetaulukossa.

– Minäkin löysin niitä pieniä juttuja. Ikävä kyllä ne osoittautui hiukan haasteellisiksi korjata. Shifteri (vaihdeavustin) ei suostunut kunnolla yhteistyöhön, joten sen säätämisessä meni muutama lähtö. Kun se sitten saatiin säätöihin, oli tarpeen kurittaa pyörää ja kokeilla hyvää sijoitusta kaavioon. Luokassa on 9.50 sekunnin raja – indeksi, jota ei saa alittaa. Sitä pelkoa ei päivän aiemmilla lähdöillä ollut, koska ne olivat menneet osittain pipariksi ja ajat olivat huonoja 9.9-alkuisia. Ja niillä ei näin kovia vastustajia vastaan saa hyvää sijoitusta. Lajittelun ykkönen ajoi ajan 9.502. Tässä lajissa tuhannesosatkin vaikuttavat.

– Otin päivän neljännessä lähdössä pienoisen riskin ja hain hyvää lähtöä. Pam, punavalo syttyi joulukuusessa (lähtövaloteline) eli tiesin ottaneeni varaslähdön, mutta täysillä päätyyn asti. Hieno aika 9.485, eli alle indeksin. Sillä ei saanut sijoitusta kaavioon, mutta se antoi hyvän fiiliksen, koska koko ajan korkeat ysit ovat kummitelleet aikakortissa. Pyörä kulkee, tapa millä lähdetään pitää vielä löytää.

– Päivän päätteeksi rupesi ukosta energiataso laskemaan, koska koko päivän oli ollut musta nahkapuku päällä auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta, joten se näkyi keskittymisessä, eli lopuistakin punavalot ja huono aika.

Pudotusajot

– Drag racingissa ajetaan parilähtöjä, jolloin toinen putoaa ja parempi menee jatkoon. Kunnes lopuksi kaaviossa on viimeinen pari jäljellä. Voittaja ja toiseksi tullut runnerup. Kolmatta sijaa ei tunneta.

– Itsellä lähtö sujui huonosti. Vastustajaa sai hiukan odotella lähtövaloissa, mutta se ei hermoja polttanut. Päinvastoin ”nukahdin” valoihin ja lähtö oli hidas. Matkalla taas vaihteisto rupesi temppuilemaan eikä kiirettä ollut.

– Putoaminen ensimmäisellä kierroksella oli tosi. Ja pääsi purkamaan leiriä.

– Stripin (kiihdytyssuoran) jälkeisellä paluutiellä ihmettelin, kun ei vaihteet mene enää kakkoselle. Pyörässähän on käännetty vaihteisto verrattuna katupyöriin. Perinteisesti se on ratkaistu yksinkertaisesti siten, että siirretään vaihdevivusto toiseen asentoon. Tässä mallissa siihen joutuu tekemään pienen muutoksen, koska pyörässä ei ole vivustoa. Se joudutaan tekemään siihen. Syy löytyi siitä. Markan vika, jota ei kunnolla huomannut.

– Kaiken kaikkiaan kisaviikonloppu oli ihan OK, vaikka menestys jäi vaatimattomaksi. Mutta tässä lajissa ei pysty oikein harjoittelemaan, kuin stripillä. On olemassa lentokentällä tapahtuvia ”kadunmiehen” -kilpailuja. Erona vain on alusta, stripillä ajetaan liimaradalla ja kentällä asvaltilla. Säätäminen on erilaista niille radoille. Sitä paitti lentokentillä mennään lujaa, indeksipyörä häviää. Ja se ole kivaa.

– Tämä kisaviikonloppu otettiin harjoituksen kannalta. Kuudesta osakilpailusta lasketaan viiden parhaan pisteet…

Jani Heikkonen kilpailee Kawasaki ZZR1400:llä. Kuva: Team StrokeRacingFinland.

Seuraava kilpailuviikonloppu on Kauhavalla LSK Business parkissa 31.5 -2.6.2019.

Team StrokeRacingFinland

www.facebook.com/StrokeRacingFinland
www.instagram.com/srfinland

Teksti: MP Stars -tiedotus.

FHRA:n tiedote Motoparkin kilpailusta

Kiihdytysajon ensimmäinen osakilpailu ajettiin hyvän sään vallitessa legendaarisella Motoparkin radalla viikonloppuna 18.-19. toukokuuta. Kevään avauskisassa paikalla oli hieno määrä uusia kuljettajia, mikä on erittäin hieno asia lajin kannalta. Tulevaisuuden kiihdytystähtiä aloittivat kilpataipaleensa viikonloppuna.

Kisaa edelsi Test n´Tune testipäivä. Testipäivä suoritettiin myös lukuisia kuljettajatutkintoja ja lisenssilähtöjä saatiin vedettyä kiitettävä määrä. Drag racing saikin useamman uuden kuljettajan eri ryhmiin. Tämä kielii lajin kiinnostavuudesta ja mukaansa tempaavuudesta. On aina ilo nähdä uusi kuljettaja uunituore lisenssi taskussa. Onnittelut kaikille lisenssin saaneille!

Kilpailu sujui hyvin ja lajittelukierroksi ajettiin yhteensä kuusi. Sää suosi race-kansaa ja saimme nauttia kirkkaasta taivaasta koko pitkän viikonlopun! Yleisöäkin saapui paikalle hieman enemmän kuin viime keväänä. Hyvällä säällä varmasti vaikutus tähän positiiviseen ilmiöön. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaa, joka ajetaan Kauhavan uudella kiihdytysradalla.

FHRA livestream taltioi viikonlopun kilpailun. Katso tallenne täältä.

Ensimmäiset SM-pisteet kiihdytysajossa on nyt jaettu.

Kiihdytysajon SM-pistetilanne:

2019 SM and CUP points – Cars (Updated 19.5.2019, 16:24)

2019 SM and CUP points – Bikes (Updated 19.5.2019, 16:24)

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing