Road Racing 05.02.2017

MP-messut 2017: Intohimo moottoripyöriin ei ole sammunut

Tänään sunnuntaina 5.2.2017 päättyneillä MP-messuilla Messukeskuksessa Helsingissä vieraili 59 000 tyytyväistä motoristia ja  moottoripyöräilystä kiinnostunutta kävijää. Valtakunnallisesti merkittävään Pohjois-Euroopan suurimpaan moottoripyöränäyttelyyn tultiin sankoin joukoin, kävijöistä 70 % tuli pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Kävijöistä 93 % koki tapahtuman omakseen ja hyvää ilmapiiriä kiiteltiin. Koeajoradalla ajettiin 1246 koeajoa.

TNS Kantarin kävijätutkimuksen mukaan kävijöistä 94 % oli tyytyväisiä tapahtumaan ja 91 % kertoi tulevansa myös ensi vuonna MP-messuille. Uuden moottoripyörän hankinta seuraavan kolmen vuoden sisällä oli mielessä joka neljännellä kävijällä (26 %).  Kävijöistä 58 % omisti jo nyt moottoripyörän, mopon tai skootterin.  Kävijöistä, joilla ei moottoripyörää, mopoa tai skootteria vielä ole, 18 % harkitsi sellaisen hankkimista.  TNS Kantar haastatteli tapahtuman aikana 300 kävijää.

Teknisen Kaupan Liiton asiamiehen Hannu Kyyhkysen mukaan Moottoripyöräjaoston jäsenyritykset olivat myös tyytyväisiä tapahtumaan. “MP-messut houkutteli Messukeskukseen paljon moottoripyöräilystä kiinnostuneita ja kävijämäärään oltiin tyytyväisiä. Tänä vuonna saatiin entistä enemmän hyvä kontakteja ja messujen jälkeen tehdäänkin paljon tarjouksia moottoripyöristä. Tuntuu, että intohimo moottoripyöräilyyn ei ole hiipunut vaan pikemminkin kasvanut,” kertoo Kyyhkynen.

Miss MP17 ja Petrolin palkitut pyörät

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa palkittiin pyöriä lauantaina 4.2. neljässä kilpaluokassa. Rakennettujen moottoripyörien Custom-luokan voitti  Petri Marilapyörällään  H-D Sportster, Street-luokan voitti  Mika Hellsten pyörällään  Yamaha V-Max Twin Turbo,  Classic-luokan voitti  Janne Heikkilä pyörällään Kawasaki SR650 Cafe ja Open-luokan Jusa Annevirta Honda Zoomerilla. Annevirta palkittiin myös Nuori Rakentaja -kunniakirjalla. Tuomariston valinta oli Juho Rouhun H-D Hard Soup ja näyttelyn parhaaksi pyöräksi valittiin Petri Marilan H-D Sportster.

Miss MP17:ksi valittiin lauantaina 4.2. Alina Voronkova Pertunmaalta. Hän oli myös näytteilleasettajien suosikkityttö. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi sijoittuiJulia Pulkkinen Porvoosta ja toiseksi perintöprinsessaksi Eevi Savo Helsingistä.

MP 17 -messut järjestettiin 3. – 5.2.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjesti Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton toimeksiannosta. Seuraavan kerran moottoripyörät ovat esillä Messukeskuksessa Prätkällä töihin -päivänä 2.6.2017 Suuressa koeajopäivässä. MP 18 -moottoripyörämessut järjestetään ensi vuonna 2.–4.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Teksti: Teija Armanto
Kuva: Heidi Koivunen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing