Moottoriurheilutapahtumat 08.02.2016

MP 16 -Messuilla yli 60 000 kävijää

MP-messuilla myytiin tänä vuonna myös viime vuotta enemmän moottoripyöriä. Kuva: Victor Engström

Eilen Messukeskuksessa päättyneet MP 16 -moottoripyörämessut täyttivät sekä kävijöiden että näytteilleasettajien odotukset. Messuilla vieraili lähes 60 600 kävijää, joista 91 % oli tyytyväisiä tarjontaan. Moottoripyöräkauppiaat tekivät hyvin kauppaa ja messujen sisäkoeajorata sai paljon kiitosta.

TNS Gallupin kävijäkyselyn mukaan MP-messujen kävijöistä 41 % tuli pääkaupunkiseudulta. Koeajorata kiinnosti 40 % kävijöistä ja heistä 93 % oli tyytyväisiä siihen. Kävijämäärä kasvoi viime vuodesta lähes 10 %. Kävijöistä 92 % kertoi tulevansa messuille varmasti tai todennäköisesti myös ensi vuonna.

Moottoripyöriä myytiin entistä enemmän

KTM:n osastolla oltiin tyytyväisiä. ”MP-messuilla myyntiin selkeästi enemmän moottoripyöriä kuin viime vuonna”, kertoo Jaro Sihvonen KTM Nordicilta. ”Moottoripyöristä ja moottoripyöräilystä ollaan nyt erittäin kiinnostuneita. Ei kestä enää kauaa, kun se alkaa näkyä myös selvästi moottoripyöräkaupassa.”

Käytettyjen moottoripyörien kaupasta messuilla vastanneen NettiMoton Olli Kokkolan mukaan moottoripyöriä oli ostettu reilusti enemmän kuin viime vuonna – 128 moottoripyöristä 37 % oli myyty, kun vastaava luku oli viime vuonna 22 %.

TNS Gallupin kävijäkyselyn mukaan kävijöistä 66 %:lla oli moottoripyörä, mopo tai skootteri ja 15 % harkitsi vasta sellaisen hankintaa.  Lähes kolmannes vastanneista (28 %) harkitsi uuden moottoripyörän hankkimista seuraavan vuoden tai kolmen vuoden aikana, vastaava luku käytettyjen moottoripyörien osalta oli 36 %.

Koeajoradalla yli 1000 koeajoa

Nyt ensimmäistä kertaa messuille asfaltoidun radan koeajot onnistuivat erittäin hyvin. ”Kasvatimme tapahtuman aikana koeajojen määrää, sillä kiinnostus koeajoihin oli valtaisa”, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Ajot sujuivat erittäin hyvin ja tunnelma radalla oli mahtava. Uskoimme, että koeajot lisäsivät moottoripyöräkauppaa messuilla.” Moottoripyörän hankintaa harkitsevat pääsivät ajamaan moottoripyöriä nyt jo helmikuussa ja ostopäätös oli koeajon jälkeen helpompi tehdä.

Kevään suuri koeajopäivä 29.4.2016

Moottoripyöräjaosto järjestää yhteistyössä Messukeskuksen kanssa suuren yhteisen kaikkien merkkien koeajopäivän 29.4.2016 Messukeskuksen pysäköintialueella. Silloin koeajossa ovat ainakin BMW:n, Hondan, Peugeotin, Harley-Davidsonin, Yamahan, KTM:n, Kawasakin ja Suzukin moottoripyörät. ”Tällaista näin suurta kaikkien moottoripyörämerkin yhteistä koeajopäivää ei ole ennen järjestetty Helsingissä”, kertoo Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Patrick Manner Brandt Oy:ltä. ”Hyvin onnistuneet koeajot messuilla innostavat meitä jatkamaan tempauksia, joilla lisätään moottoripyöräilyä.”

Messukeskus järjesti MP-messut Teknisen Kaupan ja Palveluiden Yhdistyksen toimeksiannosta pe-la 5. – 7.2.2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumaan osallistui 186 yritystä ja käytössä oli kaikki Messukeskuksen viisi alakerran hallia.  MP 17 -messut järjestetään 3. – 5.2.2017 Messukeskuksessa.

TNS Gallupin kävijäkyselyyn vastasi 200 messukävijää kolmen päivän aikana.

Teksti: Messukeskus

 

Uusimmat