Ralli 16.01.2020

Motul kumppaniksi Ralli SM -sarjaan

SM1-luokan kuljettajan Teemu Asunmaan tyylinäytettä. Kuva: Jani Salonen.

Motul, yksi Euroopan innovatiivisimmista ja nopeimmin kasvavista voiteluaineiden valmistajista aloittaa yhteistyön Ralli SM -sarjan kanssa tavoitteenaan syventää suhdettaan suomalaiseen moottoriurheiluun.

Ralli SM -sarja on varmasti yksi maailman arvostetuimpia kansallisia rallisarjoja. Vuosien saatossa sarjasta on noussut enemmän kansainvälisiä rallitähtiä kuin mistään muusta kansallisesta sarjasta, joukossa muun muassa Markku Alén, Tommi Mäkinen ja Marcus Grönholm – vain muutamia mainittaakseen. Kaudella 2020 sarjan osakilpailuissa pääsee ihailemaan tulevaisuuden mestareita kuten Emil Lindholm, mutta myös jo kansainväliseen supertähteyteen nousseita autourheilijoita, kuten F1-kuljettaja Valtteri Bottas.

Kausi 2020 koostuu kuudesta osakilpailusta, joista kolme ajetaan talvella ja kolme kesällä. Kauden ensimmäinen ralli on legendaarinen Arctic Lapland Rally, joka käydään Rovaniemen tunturimaisemissa, 16.-18. tammikuuta. Kilpailukauden päättää 25.-26. syyskuuta ajettava SM Pohjanmaa-Ralli, jossa ratkeavat kaikki lopulliset mitalisijat.

– Olemme Motulilla todella innostuneita kumppanuudestamme Ralli SM -sarjan kanssa. Haluamme avata suomalaisten autoilijoiden silmät Motulille laadukkaiden voiteluaineiden toimittajana Suomessa. Vaikka Motul ei tuotemerkkinä ole missään tapauksessa tuntematon suomalaisille, se yhdistetään nykyään Suomessa pääasiassa moottoripyöriin. Motulilla on kuitenkin yksi Suomen vahvimmista autojen voiteluaineiden tuotevalikoimista ulottuen autourheiluun kehitetyistä öljyistä aina autonvalmistajien hyväksymiin merkkikohtaisiin öljytuotteisiin, jotka käyvät lähes kaikkiin Suomen teillä liikkuviin autoihin, sanoo Torbjörn Ekestam, Motulin Pohjoismaiden Business Development Manager.

– Motul ja Ralli SM jakavat saman intohimon autourheiluun. Haluamme molemmat haastaa itseämme ja muita parempiin suorituksiin. Toivottavasti Motulin innovatiivinen henki tarttuu myös omaan tekemiseemme, samalla, kun olemme varmoja siitä, että pystymme tarjoamaan heille autourheilun parista Suomen parhaan testialustan omille tuotteilleen, Ralli SM -sarjan promoottori Kai Tarkiainen, AKK Sports Oy:stä kommentoi.

Teksti: Ralli SM / Viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli