Motocross 30.10.2019

Motonet Lites -luokka tuo maamme kovat nuoret kuljettajat Tampere Supercrossiin

Motonet Lites -luokkaan osallistuva, Lohjan Seudun Moottorikerhon Joni Mäkelä. Kuva: Jukka Purtilo

Tampereen kansainvälisessä supercrossissa ajetaan ensi kertaa myös täysin kotimaisten kuljettajien kilpailu 8.-9. marraskuuta. Starttiviivalle asettuu 12 kovaa ajajaa SM-sarjasta sekä nuorten Suomen Cupista.

Motonet Lites -luokkaan osallistumisoikeuden saavuttaneet kuljettajat on kutsuttu Tampere Supercrossiin heidän vahvojen otteidensa ansiosta. Kuljettajat tekivät tulosta joko MX2-luokan SM-sarjassa tai alle 18-vuotiaiden MXJ-luokassa kotimaisilla motocrossradoilla menneellä kaudella.

Suurimmasta supercrosskunniasta lähtee eturivissä taistelemaan MX2-luokan SM-sarjan hopeamitalisti, Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen. Hänen päänahkaansa himoitsee muun muassa SM-sarjaan ensi kaudella siirtyvä, alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup -hopeamitalisti, Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi.

SM-sarjalaisista supercrossradan tiiviissä rytmissä nähdään myös Kuhmoisten Moottorikerhon Juho Kaitanen, Tampereen Motocrossin Tomi Siro, Kuopion Moottorikerhon Jaro Pääkkönen, Karkkilan Moottorikerhon Rasmus Kumaja ja Lohjan Seudun Moottorikerhon Joni Mäkelä.

MXJ-luokkalaisista tulosta lähtevät takomaan Tampereen Motocrossin Aleksi Vesanto, Ylä-Savon Moottorikerhon Santeri Keränen ja Forssan Moottoriseuran Kristian Mikkola.

Mielenkiintoinen kuljettaja on erityisesti metsäpoluilla kunnostautunut, Jämsän Seudun Moottorikerhon Pyry Juupaluoma. Hän nappasi endurossa alle 20-vuotiaiden U20-luokan SM-pronssia ja kerhojoukkueiden Suomen mestaruuden. Enduron ja motocrossin sisarlajissa, cross countryssa, Juupaluoma kuittaisi U20-luokan Suomen Cup -tittelin. Eikä motocrosskaan ole hänelle vierasta. Siitä osoituksena on kerhojoukkueiden SM-pronssi syyskuulta.

Yksi kuljettaja valitaan myöhemmin, minkä jälkeen mukana on 12 ajajaa.

Motonet Lites -luokassa ajetaan nimensä mukaisesti niin sanotuilla pikkupyörillä, eli 125-kuutioisilla kaksitahtisilla ja 250-kuutioisilla nelitahtisilla. Vesanto suuntaa radalle harvinaisemmalla pyörällä, 150-kuutioisella kaksitahtisella. Luokassa ajetaan kumpanakin iltana yksi, kaiken ratkaiseva finaalierä.

Tampere Supercross & Offroad Expo järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa perjantaina ja lauantaina 8.-9. marraskuuta.

Motonet Lites -kuljettajat Tampere Supercross 8.-9.11.2019

Matias Vesterinen
Seura: Imatran Moottorikerho
Ikä: 17 vuotta
Kilpailunumero: 43
Pyörä: KTM 250 SX-F

“Lähden hyvillä fiiliksillä kisaan mukaan. En ole ennen ajanut kunnon supercrossia, mutta toivottavasti tulee hauskaa ja tiukkaa kisaamista!”

Juho Kaitanen
Seura: Kuhmoisten Moottorikerho
Ikä: 20 vuotta
Kilpailunumero: 229
Pyörä: Yamaha YZ250F

“Olen ajanut supercrossissa kilpaa viimeksi kasikympillä aikoinaan, joten hetki on vierähtänyt edellisestä kerrasta. Tulee olemaan varmasti ainutlaatuinen kokemus päästä ajamaan niin suuren väkijoukon edessä, mutta totta kai lähden pitämään hauskaa. Toivon hyvää kisaa.”

Tomi Siro
Seura: Tampereen Motocross
Ikä: 20 vuotta
Kilpailunumero: 148
Pyörä: KTM 250 SX-F

“Lähden erittäin hyvillä fiiliksillä ensi kertaa ajamaan Tampere Supercrossiin! Joka vuosi olen ollut katsomossa, mutta nyt vihdoin puomin takana. Tapahtuma on ehdottomasti kauden kohokohta ja mikä sen parempaa kuin ajaa suuren kotiyleisön edessä!”

Jaro Pääkkönen
Seura: Kuopion Moottorikerho
Ikä: 23
Kilpailunumero: 511
Pyörä: Kawasaki KX250

“One last time -mietteillä mukana hienossa tapahtumassa.”

Rasmus Kumaja
Seura: Karkkilan Moottorikerho
Ikä: 19 vuotta
Kilpailunumero: 621
Pyörä: KTM 250 SX-F

“Hyvällä fiiliksellä lähden mukaan ensimmäiseen supercrosskisaani Tampereelle.”

Joni Mäkelä
Seura: Lohjan Seudun Moottorikerho
Ikä: 17 vuotta
Kilpailunumero: 427
Pyörä: KTM 250 SX-F

“Lähden hyvillä fiiliksillä ajamaan Tampereelle. Supercross sopii omaan ajotyyliin hyvin ja olenkin siksi innoissani. Tulossa on varmasti hieno tapahtuma.”

Kasper Kangasniemi
Seura: Tampereen Motocross
Ikä: 15 vuotta
Kilpailunumero: 52
Pyörä: KTM 125 SX

“Lähden Tampere Supercrossiin hyvällä fiiliksellä, koska olen treenannut hallicrossia jonkin verran.”

Aleksi Vesanto
Seura: Tampereen Motocross
Ikä: 17 vuotta
Kilpailunumero: 211
Pyörä: KTM 150 SX

“Hyvillä fiiliksillä lähden kisaan, kun tämmöinen mahdollisuus annettiin. Kiva päästä kokeilemaan jotain uutta, mitä ei hirveästi Suomessa pääse ajamaan. Joka vuosi olen ollut katsomon puolella, ja on todella hienoa päästä vihdoin itse radalle ajamaan suuren yleisön eteen.”

Santeri Keränen
Seura: Ylä-Savon Moottorikerho
Ikä: 18 vuotta
Kilpailunumero: 152
Pyörä: Honda CRF250R

“Lähden kisaan totta kai hyvillä fiiliksillä. Ajoin supercrossia viimeksi kolme vuotta sitten Saksassa Yamaha YZ Cupissa. Tämä kisa on ollut eräänlainen kohokohta aina ja on todella hienoa, että pääsen itse ajamaan. Tulee varmasti olemaan hieno kisa.”

Kristian Mikkola
Seura: Forssan Moottoriseura
Ikä: 18 vuotta
Kilpailunumero: 950
Pyörä: Honda CRF250R

“Olen kiitollinen mahdollisuudesta päästä ajamaan uutta luokkaa supercrossissa. Mahtavaa lopettaa vaihteleva kisakausi Tampereella!”

Pyry Juupaluoma
Seura: Jämsän Seudun Moottorikerho
Ikä: 17 vuotta
Kilpailunumero: 111
Pyörä: Husqvarna TC 125

Teksti: Tampere Supercrossin tiedotus, Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross