Jäärata 21.02.2018

MotoGP-sarjan MM-mitalisti Jack Miller Kuopion jääratakisan tähdeksi

Jack Miller saavutti vuonna 2014 Moto3-luokan MM-hopeaa, vuonna 2016 hän voitti Assenin MotoGP-luokan osakilpailun. Kuva: Falex

Moto3-luokan MM-hopeamitalisti ja nykyisin MotoGP-luokassa kisaava Jack Miller tulee haastamaan Ajo Motorsportin tallipäällikön Aki Ajon Kuopion SM-jääratakilpailun näytöslähdössä.

Kun jääradan SM-sarjan neljäs osakilpailu ajetaan tulevana sunnuntaina Kuopiossa, saa savolaisyleisö todistaa MotoGP-sarjan tähden menoa. Australialainen Jack Miller asettuu starttiviivalle paikallisen moottorikerhon 80-vuotisjuhlakilpailussa ajamaan entistä tallipäällikköään Aki Ajoa vastaan näytöslähdössä klo 11:45.

– Jack on ajanut Suomessa paljon jäärataa ja hän tykkää tosissaan maastamme, joten ihan kiva, että hän pääsee nyt ajamaan muutaman kierroksen ajaksi Kuopion kisan yhteydessä. Ei tässä nyt tosissaan kisaa ajeta, kunhan pidetään hauskaa, Millerin managerina edelleen toimiva Ajo toteaa.

Aki Ajo voitti Orivedellä 125cc-luokan. Kuva: Juha Harju

Aivan kylmiltään Miller ei kuitenkaan lähde haastamaan jääratakonkarina tunnettua ja muun muassa viime viikonlopun 125cc-kisan voittanutta tallipäällikköä. Australialaisnuorukainen on hakenut usein MotoGP-kauteen vauhtia Suomen talvisista olosuhteista. Miller on odottanut jo pitkään Suomeen tuloa ja varasi lentonsakin jo lokakuussa.

– Totta kai olen innoissani päästessäni vetämään taas jäärataa Suomessa. Ensimmäisen kerran olin täällä ajamassa vuonna 2015. Mukavaa, että tuli tällainen hetki MotoGP-testien väliin, että pystyin matkustamaan tänne, Miller hehkuttaa.

Miller kilpaili kaudella 2014 Ajo Motorsportin väreissä Moto3-luokassa. Hän vei nimiinsä kauden ensimmäiset kilpailut ja johti luokkaa vielä kauden puolivälissä. Lopulta hän joutui kuitenkin tyytymään MM-hopeaan Espanjan Álex Márquezin viedessä mestaruuden. Seuraavana vuonna Milleristä tuli ensimmäinen kuljettaja, joka on nostettu suoraan Moto3-luokasta MotoGP-luokkaan. Hän voitti vuonna 2016 Assenin MotoGP-luokan osakilpailun. Viime vuonna Marc VDS:n väreissä kisannut australialainen sijoittui kuninkuusluokan 11:ksi. Tänä vuonna 23-vuotias nuorukainen kisaa Ducatin puikoissa Alma Pramac Racing -tiimissä.

Aki Ajo toimii edelleen Jack Millerin managerina. Kuva: Mirco Jazzari

Viikonloppuna ajetaan kaksi jääradan SM-osakilpailua. Ennen Kuopiota kisataan lauantaina kauden kolmas SM-osakilpailu Keiteleen Lossisaaressa. Molemmissa jäätaistoissa nähdään myös iso kattaus muita kansainvälisiä tähtiä. Edellisen osakilpailun 250cc-luokan voittaneen, entisen Moto3-luokan kuljettajan Niklas Ajon, Saksan IDM-sarjassa menestyneen Tatu Lauslehdon, sivuvaunuluokan maailmanmestari Kirsi Kainulaisen ja Moto3-luokassa kisanneen Patrik Pulkkisen lisäksi Keiteleellä ja Kuopiossa kisaa Red Bull Rookies Cupin tähti Peetu Paavilainen, joka nyt tekee jääratadebyyttinsä 125cc-luokassa.

Molemmat kilpailupäivät alkavat klo 10 harjoitusajoilla ja itse kilpailuerät starttaavat klo 12.

Kilpailuiden tulosseuranta täältä: www.teamlaine.fi/jaarata.

SM-pistetilanne
Keiteleen osakilpailun lähtöluettelo
Kuopion osakilpailun lähtöluettelo

Keiteleen kilpailupaikan osoite: Sininentie 205, 72600 Keitele
Kuopion kilpailupaikan osoite: Satamakatu 1, 70100 Kuopio

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata