Road Racing 26.10.2019

MotoGP-luokan aika-ajo siirrettiin sunnuntaille – Kallio: ”Oikea päätös”

Mika Kallio toivoi parempaa keliä lauantaille, ja aika-ajon siirtäminen oli kuljettajien turvallisuuden kannalta täysin oikea ratkaisu. Kuva: Gold and Goose, KTM.

Puuskittainen tuuli riepotteli Australian Phillip Islandin rata-aluetta sen verran rajusti lauantaina, että ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan MM-kauden 17:nnen osakilpailun aika-ajo siirrettiin sunnuntaille. Red Bull KTM Factory Racing -tiimin Mika Kallio pitää päätöstä täysin oikeana.

Phillip Islandilla vallitsi jo perjantaisena harjoituspäivänä viileä keli. Lauantaina lämpötila jäi jopa alle 15 asteeseen, minkä lisäksi kova, puuskittainen tuuli piinasi kuljettajia. Sääolot myös vaihtelivat sateen ja poudan välillä.

– Oli oikea päätös siirtää aika-ajo sunnuntaille. Keli oli aamusta asti älytön. Ajamisesta ei tullut oikein mitään. Ajaminen oli vaarallista, mikä oli syynä aika-ajon siirtämiselle, Kallio kuvaili.

– Tuulenpuuskia oli vaikea ennakoida. Radan reunoilla ei voinut ajaa, koska tuuli saattoi yhtäkkiä heittää pari metriä sivulle.

Pahiten kelioloista kärsi Red Bull KTM Tech3 -tiimin Miguel Oliveira, joka kaatui rajusti tuulen temmattua hänet ulos radalta huippunopealla suoralla osakilpailun neljänsissä harjoituksissa. Portugalilainen selvisi hurjasta tilanteesta onneksi ilman vakavampia vammoja.

– Sillä suoralla on vauhtia 330 kilometriä tunnissa.

Kallio jäi perjantain jälkeen kaipaamaan pyöränsä säätöjen muuttamista, sillä kaikkien KTM-kuljettajien meno oli haastavaa. Harmittavasti testityö ei kelin takia onnistunut lauantaina.

– Pelkästään kova tuuli ei ollut haitaksi, vaan myös vesisade. Rata kastui ja kuivui puolen tunnin välein. Esimerkiksi kolmansissa harjoituksissa satoi vähän väliä ja rata kuivui välillä muutamissa minuuteissa kovan tuulen takia.

Aika-ajon ajamisella kilpailupäivänä ei ole varsinaisesti merkitystä Mika Kalliolle. Kuva: Gold and Goose, KTM.

Phillip Islandilla ajetaan sunnuntaina paikallista aikaa aamulla warm-up, minkä perään on aika-ajo ja päivällä varsinainen kilpailu. Tuulen odotetaan laantuvan sunnuntaille, mutta lämpötila pysynee viileänä. Myös sateen uhka on olemassa.

Kaikki tulokset

Teksti: Mika Kallion tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing