Jäärata 15.03.2018

MotoGP-kauteen valmistautuva Jack Miller: ”Suomessa on hyvät harjoittelumahdollisuudet”

Jack Miller saavutti vuonna 2014 Moto3-luokan MM-hopeaa, vuonna 2016 hän voitti Assenin MotoGP-luokan osakilpailun. Kuva: Jack Millerin Tiedotus

Moto3-luokan MM-hopeamitalisti Jack Miller valmistautuu parhaillaan viikonloppuna starttaavaan MotoGP-kauteen. Valmistautuminen on pitänyt sisällään muun muassa jäärataharjoittelua Suomessa, jossa hän yllättäen debytoi myös SM-osakilpailussa.

Australiassa asuva Jack Miller lentää joka talvi maapallon toiselle puolen Suomeen, jossa hän harjoittelee jääradalla entisen tallipäällikkönsä, nykyisen managerinsa Aki Ajon kanssa. Myös tänä vuonna hän halusi pitää rutiinista kiinni ja varasi lennot helmikuun Suomen vierailulleen jo viime vuoden lokakuussa.

– Nautin todella Suomessa olemisesta. Meillä on aina hauskaa Akin, Niklaksen (Ajo) ja muiden kavereiden kanssa, Miller hehkuttaa.

Tänä vuonna Miller osallistui Kuopion jääratakilpailun yhteydessä järjestettyyn näytösajoon, jossa hän asettui viivalle Aki Ajoa vastaan. Muutamat näytöskierrokset eivät nuorukaiselle kuitenkaan riittäneet, sillä saatuaan kypärän pois päästään, hän ilmoitti haluavansa mukaan myös itse kilpaeriin.

Jack Miller (vas.) ja Aki Ajo harjoittelevat usein yhdessä Suomen jäällä. Kuva: Sami Haanpää

– Sain tosi huonon startin, mutta sitten vain päätin painaa kaasua ja sainkin ohitettua kilpakavereita hyvin. Taso Suomessa on kova, joten oli mahtavaa, kun pääsin lopulta podiumille. Eihän sitä tiedä, jos erä olisi kestänyt kaksi kierrosta enemmän, olisitte saattaneet saada ensimmäisen australialaisen voittajan jääradalle, kolmanneksi 450cc-luokassa sijoittunut Miller naurahtaa pilke silmäkulmassaan.

Miller aikoo myös jatkossa matkustaa Suomeen pitämään ajotuntumaa yllä talvisissa olosuhteissa.

– Jäällä ajo on tosi siistiä! Se antaa aivan erityisen harjoittelumuodon MotoGP-sarjaan. Olen huomannut, että siitä on ollut minulle tosi paljon hyötyä ja toivotaan, että se näkyy nyt, kun kausi viikonloppuna alkaa! MotoGP-osakilpailuvoittaja vinkkaa.

19 osakilpailua käsittävä MotoGP-sarja starttaa sunnuntaina Qatarin osakilpailulla.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Takala tuplavoittoon Kuopiossa – Miller vastasi jättiyllätyksestä

MotoGP-sarjan MM-mitalisti Jack Miller Kuopion jääratakisan tähdeksi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata