Road Racing 15.11.2019

MotoGP-kauden viimeisen MM-osakilpailun harjoitukset ajettu

Mika Kallio ajaa ainakin toistaiseksi viimeistä MotoGP-osakilpailuaan. Kuva: Sebas Romero, KTM.

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan MM-kauden viimeisen osakilpailun harjoitukset ajettiin Espanjan Valenciassa perjantaina. Mika Kallio oli MotoGP-luokassa 20:ksi nopein.

Kaikki kuljettajat ajoivat parhaan kierrosaikansa toisissa harjoituksissa. Ranskalainen Fabio Quartararo oli kiireisin ennen espanjalaiskaksikkoa Maverick Vinales ja Marc Marquez. Kallio jäi kärjestä 1.732 sekuntia ollen 20. Hänen Red Bull KTM Factory Racing -tiimitoverinsa, espanjalainen Pol Espargaro oli viitisen kymmenystä suomalaista nopeampana 17. Mukana oli 23 ajajaa.

Viisi maailmanmestaruutta tuottaneen MotoGP-kilpauransa päättävä espanjalainen Jorge Lorenzo, 32, oli 16:ksi nopein.

Moto2-luokassa harjoitusten pohjat kellotti uudella rataennätyksellä Red Bull KTM Ajo -tiimin eteläafrikkalainen Brad Binder, joka kilpailee ensi vuonna KTM:n tehdastiimissä MotoGP-luokassa. Espanjalainen Augusto Fernandez oli toiseksi ja italialainen Fabio Di Giannantonio kolmanneksi nopein. Red Bull KTM Ajo -tiimin espanjalainen Jorge Martin oli 15. Mukana oli 32 kuljettajaa.

Espanjalaiset ottivat Moto3-luokassa harjoitusten neljä ensimmäistä sijaa. Kolmen kärjen muodostivat Jaume Masia, Sergio Garcia ja Marcos Ramirez. Red Bull KTM Ajo -tiimin Can Öncu oli 31 ajajan joukossa 18.

MM-kauden viimeisen, eli 19:nnen osakilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina ja kilpailu sunnuntaina.

Loukkaantunutta Niki Tuulia MotoE-luokassa Ajo MotoE -tiimissä tuurannut Lucas Mahias oli torstaisissa harjoituksissa 12:ksi nopein, mutta ranskalainen kaatui perjantain harjoitusten loppupuolella. Mahias loukkasi oikean käden pikkurilliään sen verran, että edessä oli leikkaus. Supersportin vuoden 2017 maailmanmestari ei pystynyt osallistumaan aika-ajoon eikä ole näin ollen myöskään mukana kilpailussa.

Toisten harjoitusten nopein oli britti Bradley Smith ennen italialaista Matteo Ferraria ja brasilialaista Eric Granadoa. Mahias oli seitsemänneksi nopein. Aika-ajossa kiireisin oli Granado perässään Ferrari ja Smith. Mukana oli 17 ajajaa.

MotoE ajaa kaksi kilpailua viikonlopun aikana, yhden sekä lauantaina että sunnuntaina.

Kaikki tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing