Motocross 15.03.2017

Motocrosslupaus Jere Haavisto tähtää maailmanmestariksi

18-vuotias Jere Haavisto tähtää maailmanmestariksi. Kuva: Noora Hyvärinen

Suomalainen nuori motocrosslupaus Jere Haavisto aloitti tänä vuonna systemaattisen työskentelyn kohti motocrossin maailmanmestaruutta. Taustalta löytyy ammattimainen tiimi, joka luotsaa nyt Haavistoa kohti maailman huippua.

18-vuotias Jere Haavisto aloitti motocrossin harrastamisen 3-vuotiaana. Kilpakentille hänen tiensä kulki neljä vuotta myöhemmin, kun hän osallistui sarjacrosseihin. 10-vuotiaana Haavisto sai virallisen kilpalisenssin, jonka jälkeen hän on kisannut sekä Suomen että ulkomaan areenoilla.

Haavisto on saavuttanut uransa aikana kaksi SM-pronssia MX2-luokassa. EM-sarjassa hän on yltänyt yhteistuloksissa parhaimmillaan yhdeksänneksi Italian Mantovassa ajetussa EM-osakilpailussa. Nyt nuorukaisen uraa ollaan viemässä seuraavalle tasolle. Tulevaisuudessa siintää motocrossin maailmanmestaruus, jonka saavuttamisajankohdaksi on asetettu vuosi 2020.

– Tämän vuoden tavoitteena mulla on ajaa EM-sarjassa viiden parhaan joukkoon loppupisteissä ja saavuttaa uran ensimmäinen EM-podium EMX250-luokassa. Kauden 2018 tavoitteena on Euroopan mestaruus, 137 KTM Motorsport tiimissä kisaava Haavisto toteaa lähitulevaisuuden tavoitteistaan.

Haaviston taustalta löytyy muun muassa entinen jääkiekkoammattilainen Jyrki Louhi, joka vaikuttaa tänä päivänä motocrosslupauksen lisäksi myös ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa kisaavan Patrik Pulkkisen taustalla.

– Jykä aloitti mun valmennuksen marraskuun aikana ja hän on tuonut paljon monipuolisuutta lisää harjoitteluun, muun muassa ravinnon merkitystä on korostettu paljon. Nyt mä keskityn entistä enemmän elastisuuteen, tasapainoon ja kehonhallintaa. Kaikki tekeminen on paljon ammattimaisempaa, Haavisto kertoo.

Louhi edistää Haaviston uraa yhteistyössä nuorukaisen sidosryhmien kanssa.

– Erityisesti Jussi Nikkilän ja Henry Aholan kanssa työskennellään yhteistyössä ja viikottain. Tämän lisäksi Jeren tiimi 137 KTM Motorsport ja mekaanikko on sitoutunut ammattimaiseen työhön, Louhi taustoittaa.

Kun Haaviston edellinen kunto-ohjelma piti sisällään lähinnä kahden tunnin juoksulenkin aamuisin ja tunnin kuntosaliharjoittelun iltapäivästä, on ohjelma nyt huomattavasti monipuolisempi. Kuntoharjoitteluun kuuluu muun muassa peruskestävyys-, koordinaatio-, nopeus- ja elastisuusharjoitteita. Erilaiset hiitit, spurtit, venyttelyt ja jumpat ovat myös osa nuorukaisen päiväohjelmaa. Ravinto on erittäin tärkeässä asemassa, normaalipäivän aikana Haavisto syö terveellistä ruokaa noin 6 000 kilokalorin verran.

Jere Haavisto on tehnyt pitkäjänteistä työtä Suomen ja ulkomaiden kisa-areenoilla vuosien ajan. Kuva: Gino Maes

Louhi näkee Haavistossa potentiaalia, sillä nuorukainen tunnetaan erittäin päättäväisenä, sisukkaana ja teknisesti lahjakkaana nopeana ajajana. Hänellä on korkea motivaatio ja tahto ajamiseen, mitkä ovat erittäin tärkeitä tekijöitä menestymisen kannalta.

– Ollaan lähdetty rakentamaan huipulle vaadittavaa arkea. Olemme lisänneet työkalupakkiin oikeanlaisen ravitsemuksen, muokattu elämänrytmiä, monipuolistettu fysiikkaa ja opittu ymmärtämään miksi näin kannattaa toimia. Ollaan perehdytty syy-seuraus suhteisiin, miten voidaan kehittyä paremmin. Ei pelkkää määrän lisäystä, vaan ennen kaikkea laadun lisäämistä jokapäiväiseen tekemiseen, Louhi kertoo.

– Jere on yksi niistä kuljettajista, joka kykenee kamppailemaan tulevaisuudessa maailmanmestaruudesta. Sama pätee moneen muuhunkin, kun tekee oikealla tavalla töitä sen eteen. Jerellä on ajamisen perusteet hallussa, mutta ratkaisevana tekijänä voittajilla on aina intohimo, periksiantamattomuus ja uuden tiedon jano. Nyt ainakin vaikuttaa, että Jere on omistautunut ja keskittynyt jokapäiväiseen urheilijan arkeen. Mä uskon, että Jerellä on voimaa kestää urheilijan polulla. Kahden, kolmen vuoden päästä Jere menee kovaa! Louhi ennakoi.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Haavisto toiseksi Belgian motocrosskilpailussa

Haavisto Espanjan kisan jälkeen: “Nyt on ensimmäinen apina pois selästä”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross