Motocross 13.01.2017

Motocrosslajiryhmä tiedottaa: Kilpailukalenteri ja -kilpailuiden järjestäjät kaudella 2017

Motocross-lajiryhmä on käynyt läpi kerhojen lähettämät kilpailuhakemukset, joiden perusteella lajiryhmä on lisännyt aiemmin julkaistuun kalenteripohjaan kilpailuiden järjestäjät. Kerhot anoivat kilpailujen järjestämisoikeutta enemmän kuin kilpailuja oli kaudelle 2017 tarjolla, joten ikävä kyllä osa kerhoista ei saanut kilpailua. Parhaimmillaan yhtä kilpailuviikonloppua anoi viisi kerhoa, joten lajiryhmällä oli tänä vuonna ratkaistavana ns. positiivinen ongelma.

Lajiryhmä toivoo, että kerhot jotka eivät kilpailua saaneet, järjestäisivät kansallisia kilpailuita, esimerkiksi TOP250-formaatilla.

Kilpailunjärjestäjien infotilaisuus Tampereella 12.2.2017

Lajiryhmä järjestää Tampereella 12.2.2017 motocross-kilpailuiden järjestäjille infotilaisuuden. Infotilaisuudessa käydään läpi vuoden 2017 linjaukset, sääntömuutokset sekä muita oleellisia asioita.

Tilaisuus on pakollinen niille kilpailujohtajille, jotka järjestävät motocross-liigan ja/tai SM motocross-sarjan kilpailuita kaudella 2017. Myös muut kilpailuorganisaatioon kuuluvat henkilöt ovat tervetulleita infotilaisuuteen. Paikalla on myös SM-kilpailuiden valvojat, myös muiden kauden 2017 valvojien toivotaan osallistuvan infotilaisuuteen.

Lajiryhmä suosittelee, että myös yksittäisiä kansallisia kilpailuita harkitsevat kerhot osallistuisivat ko. infotilaisuuteen.

11.2.2017 SML järjestää A+T-, B+T ja K-toimitsijakurssit Tampereella. Kerhoaktiiveilla on siis mahdollista päivittää lisenssi kuntoon samana viikonloppuna kilpailunjärjestäjien infotilaisuuden kanssa.

Motocrossin valmennustoiminta

Moottoriliitto tarkastelee lajiryhmän toimesta kaudelle 2017 tehtäviä valmennusryhmiä; tavoitteita, toimintaa ja urheilijoiden valintakriteerejä. Valmennusapua tullaan tarjoamaan kansainväliselle kilpailu-uralle tähtääville urheilijoille. Urheilijavalinnoista ja ryhmien toiminnasta tiedotetaan myöhemmin.

Motocross-lajiryhmän sähköpostiosoite

Lajiryhmän sähköpostiosoite vaihtuu. Vanha sähköpostiosoite poistuu kesään 2017 mennessä käytöstä. Jatkossa lajiryhmään saa yhteyden joko täyttämällä lajiryhmän sivuilla olevan lomakkeen tai lähettämällä sähköpostia suoraan osoitteeseen mx.lajiryhma@moottoriliitto.fi.

Kuljettajaluokitukset

Jussi Nikkilän anomus MXA-luokituksesta hyväksyttiin.

Motocrossin Junioreiden MM-karsintakilpailut 2017

Tulevan kauden motocross-junioreiden MM-kilpailut järjestetään Viron Langessa 29.-30.7.2017. Kilpailuluokkina ajetaan MX65, MX85 ja MX125; Suomella on viiden kuljettajan kiintiö kilpailuluokkaa kohti.

Motocross-lajiryhmä esittää ajajat kilpaluun karsintakilpailujen kautta. Karsinnat järjestetään Mäntyharjulla 20.-21.5.2017 pidettävien EM-karsintakilpailujen yhteydessä. EM-karsinnan lisäluokkina ajetaan MXJ Suomen Cup ja MX125 motocross-liigan osakilpailu. MX125 motocross-liigan osakilpailu toimii samalla karsintakilpailuna, josta valitaan MM-kuljettajat MX125-luokkaan. EMX65- ja EMX85-luokkien kilpailu toimii kyseisten luokkien osalta karsintakilpailuna, joista valitaan MM-kuljettajat MX65- ja MX85-luokkiin.

Kilpailutulosten perusteella valitaan kolme parasta suoraan MM-kilpailuun ja kaksi muuta lajivalmentajan sekä lajiryhmän päätöksellä.

Lisätietoja karsinnasta julkaistaan lähempänä kilpailua.

Seuraavat motocross-lajiryhmän kokoukset

Lajiryhmän seuraavat kokoukset pidetään 28.2.2017 ja 8.5.2017.

Motocross-lajiryhmä
www.moottoriliitto.fi/lajit/motocross/lajiryhma
lajiryhma@smlmotocross.fi

Suomen Moottoriliitto
www.moottoriliitto.fi

Teksti: Motocross-lajiryhmän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross