Motocross 31.08.2017

Motocrossin Suomen mestaruudet ratkaistaan Imatralla

Imatra isännöi viikonloppuna motocross-kauden huipennusta. Kuva: SM Motocross

Kotimaisen huippumotocrossin SM-sarja saa arvoisensa päätöksen tulevana viikonloppuna Imatran Kurkvuoressa. Kaikkien kolmen SM-luokan mestaruudet ovat vielä avoinna, joten tarjolla on varmasti mahtava jännitysnäytelmä.

Motonet SM-motocross -sarjan pääluokassa, MX1-luokassa, kaikki on vielä auki SM-mitalien osalta.

MX1-luokkaa johtaa Helsingin Moottorikehon Toni Eriksson vain seitsemän pisteen erolla Siilinjärven Vesan Santtu Tiaiseen. Sunnuntaina on jaossa maksimissaan 50 pistettä, joten mestaruustaisto elää vahvana. Viime sunnuntaina ajetun edellisen osakilpailun erävoittaja Tiainen laittaa varmasti kaiken peliin ja haastaa moninkertaisen mestarin Erikssonin.

Rauman Seudun Moottorikerhon Joni Roos on sarjassa kolmantena, ja myös hänellä on pidemmästä takamatkasta huolimatta edelleen mahdollisuudet kuninkuusluokan mestaruuteen.

Todennäköisemmin Roos joutuu kuitenkin kamppailemaan kolmannesta perättäisestä pronssimitalistaan. Häntä seuraa Turun Moottorikerhon Miro Lehdon, Vantaan Moottorikerhon Karl-Robert Reiniken, Viron Erki Kahron, edellisen osakilpailun voittaneen Orimattilan Moottorikerhon Niko Koskelan ja Tampereen Motocrossin Teemu Keljon muodostama viisikko, joista viimeksi mainittukin on jäänyt Roosista vain 21 pistettä. Ainoastaan Kahro jättää Imatran osakilpailun väliin.

Kilpailua saapuu värittämään pääasiassa ulkomailla ammatikseen ajava Harri Kullas, joka varmisti Iso-Britannian mestaruussarjan pronssin viime sunnuntaina. Turun Seudun Moottoriurheilijoiden edustaja vieraili edellisen kerran SM-sarjassa heinäkuun alussa Karkkilassa, missä hän voitti kummatkin erät. Kullas haluaa täyden pistepotin tälläkin kertaa.

MX2-luokassa kärkipaikkaa pitää Tampereen Motocrossin Jere Haavisto perässään kakkosena Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen. Kaksikolla on eroa 20 pistettä ja mitä tahansa voi vielä tapahtua.

Haavisto lähtee kauden viimeiseen osakilpailuun vain mestaruus mielessään, mutta Matikainen ei tule sitä varmasti helpolla antamaan.

Kolmantena sarjassa on Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen, jonka mestaruusmahdollisuudet ovat enää kärkiparin täydellisen epäonnistumisen varassa. Kytönen on vahvasti kiinni pronssissa, mutta seuratoveri Santeri Kinnunen ja Rauman Seudun Moottorikerhon Waltteri Koskinen elättelevät yhä toiveita mitalista.

Alle 15-vuotiaiden kuljettajien MXC/A-luokan sarjakärjessä on Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio, joka haluaa kuitata uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden Imatralla.

Luokassa kakkosena on Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi ja kolmantena Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen, joka voitti viime sunnuntaina. Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammi ja Karkkilan Moottorikerhon Niko Ahokas vaanivat Koskisen takana mitalia.

Sunnuntain ensimmäiset erät alkavat kello 12:00 MXC/A:n osalta. Sitä seuraavat MX2 ja MX1. Toiset erät käynnistyvät kello 15:00.

Jo lauantaina Imatran Kurkvuoren radalla ratkaistaan alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan ja kolmen eri veteraaniluokan Suomen Cupien loppujärjestykset. Ainoastaan Turun Moottorikerhon Miska Aaltonen on varmistanut mestaruuden, 45-vuotiaissa, mutta kaikki muu on avoinna.

Lauantaina kilpaerät käynnistyvät kello 12:00.

Imatran Kurkvuoren motocrossrata sijaitsee osoitteessa Karjalantie 857, Imatra.

Liput tapahtumaan ovat 10 eur/pvä, 15 eur/2pvää, alle 15-v. Ilmaiseksi.

Teksti: SM-Motocross Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross