Motocross 07.11.2017

Motocrossin Suomen mestari Jere Haavisto: ”Huippu-urheilijan metodeilla Euroopan mestariksi ensi vuonna”

Jere Haavisto tavoittelee kaudelta 2018 motocrossin Euroopan mestaruutta. Kuva: Reeta Kulo

Jere Haavisto lähti kauteen 2017 täysin uudella konseptilla. Hän oli nyt huippu-urheilija ja myös valmistautuminen tehtiin sen mukaan. Tuloksena oli uran ensimmäinen motocrossin Suomen mestaruus.

18-vuotias Jere Haavisto on kisannut jo vuosia motocrossissa niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin areenoilla. Hän on ollut pitkään yksi Suomen lupaavimmista motocrossajajista, mutta vasta ennen kauden 2017 alkua hän tiedosti, ettei oikeasti olekaan huippu-urheilija. Oli aika ottaa seuraava askel uralla ja lähteä kisaamaan ammattitaitoisten taustajoukkojen johdolla.

– Me lähdettiin tekemään yhteistyötä Jyrki Louhen kanssa ja hän opetti mulle paljon ravinnosta, treenaamisesta, palautumisesta ja ihan kaikesta mikä urheiluun liittyy. Eli ensimmäistä kertaa tällä kaudella olin oikeasti huippu-urheilija, Haavisto kertoo.

Jere Haavisto aloitti motocrossin harrastamisen 3-vuotiaana. Kuva: Reeta Kulo

Nuorukaisen ajossa panostettiin erityisesti tasaisuuteen.
– Se oli varmasti isoin vahvuus tänä vuonna. Se on muina vuosina puuttunut, mutta paljon on vielä tekemistä tasaisuuden kanssa.

Työ tuotti hedelmää ja kauden päätteeksi Haavisto pääsi pokkaamaan MX2-luokan SM-kultaa kahden SM-pronssin rinnalle.

– Ensimmäinen mestaruus tuntui totta kai hyvältä ja ei se helpolla todellakaan tullut, oli helpompiakin eriä, mutta kyllä useimmassa sai ihan tosissaan vääntää Juuson (Matikainen) kanssa ja iso kunnioitus siitä Juusolle, että hän ajoi kyllä koko kauden todella hyvin.

Jere Haavistolla on nyt kolme SM-mitalia. Kuva: @niekfotografie

Ensi kaudella tuore Suomen mestari aikoo saalistaa itselleen motocrossin Euroopan mestaruuden.

– EM-sarja tulee olemaan mun pääsarja ja siellä on mestaruus tavoitteena, kiteyttää Haavisto, joka saavutti jo vuonna 2014 EMX150-luokan EM-hopeaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Motocrosslupaus Jere Haavisto tähtää maailmanmestariksi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross