Motocross 06.05.2017

Motocrossin SM-sarjassa historiallinen tilanne – Sarja käynnistyy uudestaan

Haasteelliset keliolosuhteet riepottelivat lauantaina Sipoon motocross-rataa. Kuva: CrossiBlogin Tiedotus

Motocrossin SM-kausi alkaa tulevana viikonloppuna käytännössä uudestaan, kun viime viikonlopun Sipoon radalle kaavailtu MX1- MX2 ja MXC/A-luokkien kauden avaus jouduttiin perumaan erittäin vaikeiden sääolosuhteiden takia. SM Motocrossin promoottori Marko Panula katsoo kuitenkin luottavaisin mielin ensi viikonlopun Hyvinkään kilpailua. 

Historiallinen kauden aloitus, muistatko onko koskaan peruttu motocrossin SM-kisaa lumen takia?

Juu, oli todellakin. Perjantaina kaikki näytti erittäin hyvälle, mutta kun lauantain ennusteen kuuli, niin ei siinä paljoa yöllä enää nukuttanut. Lauantaiaamulla tehtiin pieni riskikartoitus ja alettiin taistella tuulta vastaan. Siitä sirkus sitten pyörähti useaksi tunniksi käyntiin. Onneksi lauantain kisa pystyttiin viemään läpi, vaikka sääolot oli niin rajut, ainoastaan ukkonen, trombi ja tsunami puuttuivat. Sunnuntaiaamuna rata oli todella paha ja siinä liejussa ei olisi pystytty kisaamaan, päätös perumisesta oli täysin oikea. En ainakaan tiedä, että aiemmin olisi kisaa peruttu, mutta pojat Ylläksellä joutuivat perumaan samana viikonloppuna myös kelkkakisat. Oli kovin vihainen luontoäiti viikonloppuna.

Palkinnot jäivät nyt jakamatta, mikä niiden kohtaloksi tulee?

Minulla on mietinnässä ajatus jonkinlaisesta ”peruuntuneen Sipoon kisan kummiohjemasta” yrityksille. Palkinnot tulisivat myyntiin ja niistä saatu tuotto ohjattaisiin kerholle. Tässä tilanteessa palkinnoille pitää laittaa aika kova hintalappu, mutta ajattelisin, että jos toimitusjohtajan tai markkinointijohtajan pöydällä komeilee hieno SM-Motocross-pokaali ja kilvessä lukee 1500, 1000 tai 500 euroa ja yrityksen nimi, niin olisihan sellainen aika katu-uskottava. Hyvinkään kisan jälkeen minulla on aikaa kartoittaa, että pystynkö asian toteuttamaan ja näin auttamaan seuraa.

Kova tuuli riepotteli Sipoon rata-alueen mainoskylttejä. Kuva: SM-Motocross Tiedotus

Miten kuskit ja järjestävä seura Sipoon Moottorikerho suhtautuivat kilpailun peruuttamiseen?

Noh, kun ollaan Suomessa, niin tietenkin puolesta ja vastaan. Pääsääntöisesti kuskit ymmärsivät ja olivat samaa mieltä, että kisaa ei olisi voinnut ajaa turvallisesti. Vähän kyllä olisin kaivannut muutamilta ihmisiltä jonkinlaista hienotunteisuutta järjestäjää ja sarjaa kohtaan. He yrittivät varmasti kaikkensa koko viikonlopun ajan. Sipoon kerhon ihmiset olivat tietenkin väsyneitä ja pettyneitä, mutta he olivat samaa mieltä sunnuntain kisan peruutuspäätöksestä. Harmittaa luonnollisesti heidän tekemänsä raskaat tappiot, joita sunnuntain peruuntumisesta valitettavasti syntyi. Sipoon porukan kanssa oli kuitenkin hieno toimia, vaikkakin jouduimme aika lujille. Kiitokset Sipooseen!

Millä miettein Hyvinkäälle uuteen kauden avaukseen?

Tällä hetkellä jo aika hyvillä, itselle Sipoosta toipuminen on ollut kyllä aika hidasta, rikkinäinen kroppa on tarvinnut lepoa ja hoitoja, mutta nythän paistaa jo aurinko.  Hyvinkään kisasta tulee varmasti mahtava, toivottavasti myös tämän viikonlopun MX-liigakisa Vantaalla onnistuu ja saamme sieltä lisää osallistujia myös Hyvinkäälle. Etenkin MXC/A-luokkaan toivoisin kuskeja lisää, jos Vantaalla on kaasua niin rohkeasti mukaan Hyvinkäälle.

Ketkä nostaisit kauden 2017 ennakkosuosikeiksi

En minä tuohon voi vastata mitään muuta, kuin että joka jätkä ja likka SM-kisassa on ennakkosuosikki, täysillä puomeilla niitä olisi aika monta.  Meillä on monia kovia kuskeja ja lisää varmasti tulossa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Sipoon peruuntuneen motocrossin SM-kilpailupäivän tilalle ei korvaavaa kilpailua

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross