Motocross 10.08.2019

Motocrossin MM-sarjassa kilpailleen Haaviston kausi ohi polvivamman takia

Jere Haaviston kausi paketissa. Kuva: MxJuly

Motocrossin MM-sarjassa tänä vuonna ensiesiintymisensä tehneen ja uransa ensimmäiset MM-pisteet keränneen Jere Haaviston kausi on päättynyt polvivammaan. Ylöjärveläinen yritti ajaa kauden loppuun, mutta teki lopulta päätöksen hoidattaa polvensa kuntoon leikkauksella jo nyt.

Suomessa Team SVH:n riveissä kilpaileva Haavisto, 20,  loukkasi vasemman polvensa SM-sarjan neljännen osakilpailun aika-ajossa Imatralla 21. heinäkuuta. Haavisto voitti polvikivusta huolimatta kummatkin kilpaerät ja suuntasi seuraavaksi viikonlopuksi MM-sarjan osakilpailuun Tsekin Loketiin. Loukkaantunut polvi ei kuitenkaan kestänyt ajamista.

Haaviston polvesta katkesi eturistiside, minkä lisäksi kierukka repesi Imatran kaatumisessa.

Polvi leikataan tulevana tiistaina 13. elokuuta. Toipumisaika on tämänkaltaisissa vammoissa tavallisesti puoli vuotta.

– Olisin pystynyt ajamaan loput kaksi SM-osakilpailua, ja ehkä voittamaankin niissä polvivammasta huolimatta. MM:ssä varoin kuitenkin polvea todella paljon, koska se oli koko ajan kipeä eikä kestänyt lainkaan iskuja esimerkiksi jalan osuessa normaalisti maahan ajon aikana, Dynaset-urheilija Haavisto kuvailee.

– Loketin aikaan en pystynyt edes kunnolla kävelemään. Vaikka polvi tuntuu nyt hieman paremmalta, on se löysä. Päädyin leikkaukseen jo tässä vaiheessa, koska leikkausta siirtämällä olisi ensi kauteen valmistautumiseni pitkittynyt.

Haavisto on luonnollisesti harmissaan tilanteesta, mutta on jo laittanut keskittymisensä leikkaukseen ja sitä seuraavaan kuntoutukseen. Kyseessä on Haavistolle toinen perättäinen kausi, minkä pilaa loukkaantuminen. Viime vuonna hän loukkasi olkapäänsä heti kilpailukauden alkajaisiksi, ja pääsi palaamaan kunnolliseen ajoharjoitteluun vasta kuluvan vuoden alussa.

Haavisto kilpaili tänä vuonna EM- ja MM-tasolla italialaisen i-Fly JK Yamaha -tiimin väreissä. Hän ajoi alkukaudella EMX250-luokan EM-sarjassa, mutta vaihtoi kesäkuussa MX2-luokan MM-sarjaan. Haavisto keräsi neljä MM-pistettä Saksan osakilpailun toisessa erässä.

Haavistolla jäi MX2-luokan SM-sarjan toinen osakilpailu väliin MM-sarjan takia kesäkuussa. Kolmessa muussa osakilpailussa Haavisto voitti neljä erää kuudesta, ja on tällä hetkellä SM-pisteissä kolmantena. Kauden viides osakilpailu järjestetään sunnuntaina Alavudella. Kauden kuudes, eli viimeinen SM-osakilpailu ajetaan Porissa 1. syyskuuta.

Haavisto on MX2-luokan Suomen mestari vuodelta 2017, jolloin hän myös ajoi EMX250-luokan EM-sarjassa 12:ksi.

Teksti: Marko Vihriä / Jere Haaviston tiedotus

___________________________________

Jere Haavisto #142

Ylöjärveläinen Jere Haavisto (s. 16.2.1999) on kilpaillut EMX250-luokan EM-sarjassa vuodesta 2015 alkaen. Vuonna 2019 hän edustaa italialaista i-Fly JK Yamaha -tiimiä, minkä väreissä hän aloitti kauden EMX250-luokan EM-sarjassa, mutta siirtyi kesällä MX2-luokan MM-sarjaan.

Suomessa Haavisto kilpailee MX2-luokan SM-sarjassa Team SVH:n (Suupohjan Varaosa ja Huolto Oy) väreissä.

Haavisto voitti EMX150-luokan EM-hopeaa kaudella 2014. Aikuisten MX2-luokan Suomen mestaruuden Haavisto vei kaudella 2017, jolloin hän oli myös EMX250-luokan EM-sarjassa 12.

Kausi 2018 meni käytännössä kokonaan ohi olkapäävamman takia.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross