Moottoriurheilutapahtumat 15.06.2019

Motocrossin MM-sarja palaa Suomeen 2020!

Motocrossin MM-kilpailu palaa Suomeen vuonna 2020! Kuva: Youthstream Media

Motocrossin MM-sarjan promoottori Youthstream on lisännyt Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n MM-kilpailukalenteriin Suomen osakilpailun KymiRingin moottoriradalle seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. 

Youthstreamin ja Lahti Events Oy:n välillä allekirjoitettu järjestämissopimus julkistettiin Latvian MM-osakilpailun yhteydessä tänään lauantaina. Sen myötä maailman parhaat motocross-kilpailijat saapuvat Suomeen, KymiRingin moottoriradalle kesällä 2020.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme päässeet sopimukseen Lahti Eventsin kanssa motocrossin MM-sarjan paluusta kauniiseen ja innostavaan maahan, iloitsee Daniele Rizzi, Youthstreamen toiminnanjohtaja.

– Suomen osakilpailun takana on erittäin innovatiivinen, kunnianhimoinen ja fanikeskeinen projekti ja me, kuten myös kaikki osapuolet, joita osakilpailu koskettaa, tuemme innokkaasti heitä: tämä on ehdottomasti lajille hyväksi. Tämä tapahtuma tuo motocrossin KymiRingin upealle moottoriradalle, joka laajentaa toimintaansa lisäämällä motocrossin lajikirjoonsa. Kiitokset tapahtuma-areenan valinnasta kuuluvat Lahti Eventsille, Rizzi päättää.

Motocrossilla on syvät juuret Suomessa legendaarisine maailmanmestareineen. Viimeksi motocrossin MM-sarja vieraili Suomessa vuonna 2014 mieleenpainuvalla osakilpailulla Hyvinkäällä. Vuoden 2020 osakilpailu kääntää katseet jo tulevaan.

– MM-kilpailut ovat aina erittäin tärkeässä asemassa lajien tunnettavuuden ja mielenkiinnon lisäämisessä, korostaa Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

– Kun nuoriso pääsee katsomaan maailmantähtien lennokasta ajoa, luo se mielenkiinnon ja varmasti halun kokeilla lajia. Heistä syntyy tulevaisuuden tähtemme ja mestariehdokkaamme. Sen lisäksi kilpailun saapuminen omalle maaperällemme antaa hyvät mahdollisuudet menestymiselle kovimmalla motocrossin MM-tasolla. Yleensä tämä on toiminut myös hyvänä motivaattorina lisäämään uskoa omalle menestykselle ja valinnalle lähteä mukaan MM-sarjaan.

– Moottoriliitto on erittäin iloinen siitä, että Lahti Events on valinnut juuri motocrossin kovimman tason kilpailun tuomisen tulevaisuuden moottoriurheilun keskeisimmälle ”areenalle” KymiRingille, iloitsee Ljungqvist.

Made in Finland

Motocrossin MM-osakilpailu kisataan uudella KymiRingin moottoriradalla, joka sijaitsee vain 50 kilometriä Lahdesta ja 140 kilometriä Helsingistä. Suomen osakilpailun tapahtumaviikonlopulla halutaan tarjota kansainväliselle motocrosskansalla kaikista suomalaisimmat elementit: moottoriurheilun, ystävälliset ihmiset, turvallisen ympäristön sekä luonnon järvineen ja metsineen.

– Motocrossin MM-osakilpailu on Lahti Eventsin ensimmäinen oma tapahtuma KymiRingillä ja luomme sillä nyt alueen tapahtumastandardit. Lahden alueen tapahtumayhtiönä voimme myös varmistaa tapahtumien näkymisen alueellisesti, kommentoi Emilia Mäki, Koko Lahden toimitusjohtaja.

Ice1Racingillä edessä kotikisa

Suomi on myös MM-sarjaa kiertävän Ice1Racing-motocrosstiimin koti. F1-kuljettaja Kimi Räikkösen omistamaa tiimiä johtaa vuoden 2009 motocrossin MM-mitalisti, yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista motocrossnimistä, Antti Pyrhönen. Tiimi tunnetaan tällä hetkellä MM-sarjassa nimellä Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

– MXGP:n paluu Suomeen usean vuoden tauon jälkeen on hienoa meidän tiimille, joka on Suomesta lähtöisin ja suomalaisomistuksessa. Mutta tiedän, että yhtä innoissaan tulevat olemaan myös kuljettajat sekä muut ihmiset, jotka työskentelevät MM-sarjassa. MXGP on huippumoottoriurheilua parhaimmillaan ja suomalaiset tulevat näkemään hienon kilpailun, Pyrhönen hehkuttaa.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross