Motocross 24.11.2016

Motocrossin kilpailunjärjestäjien kannattaa nyt olla hereillä!

Kuljettajat ampaisivat radalle motocrossin SM-kilpailuissa.

Motocross-lajiryhmä on käynyt läpi FIM:n kalenterin 22.11.2016 julkaistun version ja sen perusteella päivittänyt kauden 2017 motocross-kalenterin. Kotimaisen motocross-kalenterin suunnittelussa pyritään mahdollistamaan EM- ja MM-sarjoissa kilpailevien kuljettajien osallistuminen myös SM-sarjaan.

Motocross-kalenterissa yksi Cross Country SM-kilpailu menee päällekkäin Motocross-liigakilpailun kanssa.

Halukkaita kilpailunjärjestäjiä pyydetään lähettämään kilpailuhakemukset 31.12.2016 mennessä moottoriliittoon. Kauden 2017 motocross-kilpailukalenteri lukitaan ja julkaistaan tammikuussa 2017.

EMX65- ja EMX85-luokkien karsintaosakilpailu ja juniorien MM-kilpailun karsintakilpailu Mäntyharjun moottorikerho on saanut Suomen lohkon EMX65 ja EMX85 –luokkien karsintaosakilpailun. Kilpailu järjestetään Mäntyharjulla 20.-21.5.2017.

Karsintaosakilpailun lisäluokkina ovat lauantaina 20.5. Motocross-liigan MX125-luokan osakilpailu sekä sunnuntaina 21.5. MXJ-luokan Suomen Cup osakilpailu. EMX65-, EMX85- ja MX125–luokkien kilpailut toimivat samalla Virossa järjestettävän Junioreiden MM-kilpailun karsintakilpailuna.

Kilpailun perusteella kustakin luokasta yhteistulosten kolme parasta kuljettajaa saavat oikeuden halutessaan osallistua junioreiden MM-kilpailuun. Kolmen parhaan kuljettajan lisäksi motocross-lajiryhmä valitsee kaksi muuta kuljettajaa, joilla on oikeus halutessaan osallistua juniorien MM-kilpailuun.

Junioreiden MM–kilpailu järjestetään Virossa, Lange Motokeskuksessa 29.-30.7.2017.

Motocrossin säännöt kaudelle 2017

Suomen Moottoriliiton hallitus on hyväksynyt Motocross-lajiryhmän ehdottamat sääntömuutokset kaudelle 2017. Päivitetyt laji- ja luokkasäännöt on julkaistu Moottoriliiton kotisivuilla. Suomen Moottoriliiton hallitus on vahvistanut MXD–luokalle Suomen Cup arvon kaudelle 2017.

Motocross-lajiryhmän järjestäytyminen ja päävastuualueet kaudelle 2017

Hallituksen ”lajikummi” Markku Nissinen osallistuu motocross-lajiryhmän kokouksiin tarvittaessa, vie viestiä molempiin suuntiin hallituksen ja lajiryhmän välillä. Markku toimii aktiivisesti yhteyshenkilönä pohjoisen kerhojen kanssa.

Lajiryhmän jäseninä usean vuoden ajan toimineet Janne Vanhanen ja Marko Vihriä jäävät pois motocross-lajiryhmästä työelämän ja kotiaskareista johtuvien kiireiden takia. Simo Merilä ja Kimmo Elo tulevat motocross-lajiryhmään uusina jäseninä.

Motocross-Lajiryhmän kokoonpano:
Arto Jokinen (Lajipäällikkö)
Kimmo Elo
Roy Lindgren
Mika Luopa
Erkki Heikkinen
Kusti Manninen
Simo Merilä
Petri Niemelä
Jussi Nikkilä

Motocross-lajiryhmä on sopinut kokouksessa lajiryhmän sisäisistä vastuualueista seuraavaksi vuodeksi. Pääalueet on jaettu pienempiin osiin, joihin kuhunkin on määritetty vastuuhenkilö.

Päävastuualueet:

• ”Hallinto” ja kilpailutoiminta Simo Merilä

• Sääntötyö ja luokitukset Petri Niemelä

• Koulutus Erkki Heikkinen

• Ratakehitys ja –tarkastukset Kusti Manninen

• Junioritoiminta (50cc – 85cc) Kimmo Elo

• Tiedotus Petri Niemelä

• MXATV Mika Luopa

• MXSV Roy Lindgren

• Toiminnan koordinointi Lajipäällikkö, Arto Jokinen

Kuljettajaluokitukset
Kaapo Kalatie, anomus luokkanostosta MXC/A–luokkaan hyväksyttiin

Motocross-lajiryhmä
www.moottoriliitto.fi/lajit/motocross/lajiryhma

lajiryhma@smlmotocross.fi

Suomen Moottoriliitto
www.moottoriliitto.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross