Motocross 20.09.2019

Motocrossin kaksinkertainen Suomen mestari Tiainen East MX -tiimiin

Santtu Tiainen jatkaa pitkää kilpauraansa ja tavoittelee menestystä Suzukilla. Kuva: East MX.

Jokikone Racing, East MX ja Suzuki yhdistävät voimansa kaudelle 2020. East MX -motocrosstiimin kuljettajana MX1-luokassa tulee toimimaan kaksinkertainen Suomen mestari ja vuoden 2019 MX1 SM-sarjassa neljänneksi sijoittunut Siilinjärven Vesan Santtu Tiainen. 

East MX:n tavoitteena on tarjota kuljettajille kalusto ja olosuhteet, joilla voidaan tavoitella Suomen mestaruutta motocrossin MX2- ja MX1-luokissa kaudella 2020. Lisäksi kuljettajia tulee olemaan MXV35-, MXJ- ja MXC-luokissa.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta päästä ajamaan tiimiin. Olemme jo päässeet testaamaan uutta kalustoa, joka on jo tässä vaiheessa positiivinen yllätys. East MX:ssä on todella kova ammattitaito joka osa-alueella, mikä tekee tästä toiminnasta ammattimaista. En malta odottaa ensi kauden kilpailuja, Tiainen kertoo.

Kuljettajana 35-vuotiaiden veteraanien MXV35-luokassa toimii Kiteen Moottoripyöräklubia edustava Toni Kuivalainen.

SM-sarjan MX2-luokan sekä alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan kuljettajaehdokkaiden kanssa tiimi on käynyt neuvotteluja ja kuljettajat tullaan julkaisemaan myöhemmin syksyn aikana.

– East MX:llä on usean vuoden perinteet Suzukilla kilpailemisesta ja yhteistyö heidän kanssaan mahdollistaa toiminnan nostamisen aivan uudelle tasolle, jollaista ei ole Itä-Suomessa ennen nähty. Jokikone täyttää ensi vuonna 40 vuotta, Suzuki on kuulunut Jokikoneen laite-edustuksiin jo vuodesta 2006, Niko Kukkurainen Jokikone Oy:stä lausuu.

– On ilo ja kunnia olla East MX:n ja Jokikoneen mukana motocrosskaudella 2020. Autamme parhaamme mukaan, että tiimi saavuttaa kaudelle asettamansa tavoitteet, Suzukin maahantuonnin Suzuki Deutschland Suomen Sivuliikeen Janne Jousikallio luotaa.

Teksti: East MX -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross