Motocross 07.10.2019

Motocrossin EM-maajoukkuekilpailu ajettiin viikonloppuna Puolassa – Suomen naiset kuudensia, miehille seitsemäs sija

Kasimir Hindersson (vas.), Emil Silander, Matias Vesterinen, Hanna Mertsalmi, Sanna Kärkkäinen ja Saku Mansikkamäki. Kuva: Jarmo Vesterinen

Enduron naisten World Cup -hopeaa reilu viikko sitten napannut Sanna Kärkkäinen ajoi menneenä viikonloppuna motocrossin EM-maajoukkuekilpailussa Puolan Gdanskissa. Kärkkäinen ja motocrossin naisten Suomen Cup -mestari Hanna Mertsalmi ottivat EM:ssä Suomelle upeasti naisten kuudennen sijan.

– Fiilis kisasta on erittäin hyvä. Oli ilo ja kunnia edustaa Suomea. Ajoin täysin vakiopyörällä sekä vakioiskareilla, ja pyörällä oli todella ilo ajaa, Kärkkäinen toteaa Facebook-sivuillaan.

Miesten maajoukkuekilpailussa joukkueita edustaa kolmen eri luokan kuljettajat. Suomea edustivat EMX85-luokassa alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan Suomen mestari Kasimir Hindersson ja MXC/A:ssa yhden SM-osakilpailun voittanut Saku Mansikkamäki. EMX125-luokan kuljettaja oli MX2-luokan SM-hopeamitalisti Matias Vesterinen ja EMX250-luokassa kilpaili MX2-luokan Suomen mestari Emil Silander.

Suomen miesten maajoukkueen kuljettajat jättivät naisten tapaan monia kovia kilpakumppaneitaan erissä taakse, ja lopullinen sijoitus kovatasoisesta kilpailusta oli seitsemäs.

– Ihan ok fiilis jäi kisoista, muutamassa erässä jäi kovia ukkoja taakse, Silander kommentoi Facebook-sivuillaan.

MXoEN parhaita paloja:

MXoEN lopputulokset:

1. Italia
2. Espanja
3. Tshekki
4. Ranska
5. Tanska
6. Ruotsi
7. Suomi
8. Norja
9. Venäjä
10. Saksa

WMXoEN lopputulokset:

1. Alankomaat
2. Saksa
3. Tanska
4. Belgia
5. Ruotsi
6. Suomi
7. USA
8. Italia
9. Ranska
10. Tshekki

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross