Motocross 01.11.2016

Motocrossiin luvassa uudistuksia kaudelle 2017

Kuva: SM Motocross Tiedotus

Suomen Moottoriliitto järjesti lauantaina kaikkien moottoripyörälajien lajipäivän, missä oli osana myös motocross. Tilaisuudessa Motocrossin lajiryhmä esitteli tilastoja menneestä kaudesta sekä sääntömuutoksia ja muita uudistuksia kaudelle 2017. 

Suurimpana uudistuksena tulee olemaan MXC-luokkien määrän vähentäminen kolmesta kahteen. MXC/C-luokka poistuu ja jäljelle jäävät MXC/B ja MXC/A.

Lisäksi on suunniteltu uutta MX TOP250 -luokkaa, joka mukailee Virossa olevaa TOP200-luokkaa.  Luokkaa on ehdotettu Suomen Moottoriliiton hallitukselle, jonka kantaa puolesta tai vastaan odotetaan. MX TOP250 -luokassa yhdistetään ns. isojen pyörien luokkia, eli samassa luokassa ajavat MXA-, MXB-, MXJ-, MX125- ja MXH-kuljettajat. Kuljettajat jaetaan jokaisessa kilpailussa erikseen nopeuden (sarjataulukko, aika-ajo) mukaan useisiin kilparyhmiin, jolloin kaikki pääsevät ajamaan oman nopeutensa mukaisessa luokassa. Uutta formaattia kokeillaan kauden 2017 aikana ja se on mahdollisesti osa MX-liigaa kaudella 2018 korvaten isojen pyörien erilliset luokat.

Lue lisää:
Moottoriliitto.fi/lajiparlamentti_mx.pdf
Offroadpro.fi/uutinen/motocrossin-saannot-ja-kisaformaatit-2017 

Teksti: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross