Motocross 20.11.2017

Motocross-legendat kokoontuivat Italiassa – suomalaisilta hienot suoritukset

Kurt Ljungqvist, Miska Aaltonen sekä Samuli Aro osallistuivat viikonloppuna Transborgaro-motocrosskilpailuun. Kuva: Minna Aaltonen

Eilen sunnuntaina ajettiin Torinon lähistöllä Transborgaro-niminen motocross-kutsukilpailu. Suomesta mukana olivat 80-luvun kuljettajien sarjassa Kurt Ljungqvist, 90-luvun kuljettajien sarjassa Miska Aaltonen ja Samuli Aro sekä perhekilpailussa Emppu ja Samuli Aro.

Tänä vuonna rata oli raivattu puuterimaisen pehmeälle hiekkakentälle ja kisan aikana hiekan joukosta nousi esiin menneiden vuosien henkeen sopien kookkaita kiviä. Aamulla rata hieman pölysi, mutta päivän mittaan maaperän kosteus teki radasta lähes täydellisen.

Aamulla ajettiin perhekisa. Samuli Aro ajoi omassa erässään toiselle sijalle ja Emppu Aro oli maalissa kuudes varmistaen Aron perheelle pronssimitalin.

”Kisasta jäi todella hyvä fiilis, tosin olisin mielelläni ajanut pidempäänkin kuin vain yhden erän. Koko tapahtuma oli hieno kokemus ja haluan ehdottomasti tulla tänne uudelleen”, kertoo Emppu.

Puolen päivän jälkeen alkoivat henkilökohtaiset kilpailut. 80-luvun kuljettajien sarjassa Kurt Ljungqvist otti startin ensimmäisessä erässä ja ajoi varmasti maaliin sijalla neljä. Toisessa erässä starttimutkassa tapahtunut pyörän sammuminen tiputti hänet joukon viimeiseksi. Maalissa hän oli 12:s ja kokonaiskisassa kahdeksas.

”Sammutin pyörät molemmissa erissä lähtömutkaan ja se tietenkin ottaa päähän. Vaikka ajo sujui tyydyttävästi, oli hieman vaikeuksia päästä pyörän kanssa sinuiksi, eikä näin lyhyessä ajassa oikein ehdi ihmeitä tehdä. Olen kuitenkin yleisesti ottaen tyytyväinen tapahtumaan ja kiitollinen mahdollisuudesta osallistua siihen”, mietti Ljungqvist.

90-luvun kuskien luokassa Miska Aaltonen otti startin nimiinsä ensimmäisessä erässä, mutta koko viikon vaivannut flunssa vei voimia ja maalissa hän oli vasta yhdeksäs. Toisen erän viides sija nosti kuitenkin miehen lopputuloksissa viidenneksi.

”Podiumsijoitusta lähdin hakemaan, eli siinä mielessä olen hieman pettynyt. Taso on koko ajan noussut tässä kisassa, nyt 90-luvun kisassa oli mukana MM-kuskeja. Mutta ensi vuonna tullaan uudelleen ottamaan se podiumpaikka”, Aaltonen kommentoi.

Samuli Aro ajoi perhekisan lisäksi henkilökohtaisen kilpailun 90-luvun kuskien sarjassa. Ensimmäisessä erässä mies oli seitsemäs, mutta joutui keskeyttämään toisen erän teknisten ongelmien takia.

”Aamulla rata oli kovin pölyinen ja hiekan joukossa olleet kivet tekivät lisää haastetta. Perhekisa meni kuitenkin niin hyvin kuin voi kahden kuukauden ajotauon jälkeen olettaa, varsinkin kun vastassa on MM-tason kuskeja. Ajo kulki myös henkilökohtaisessa kisassa hyvin, kunnes tekninen murhe tuli”, Aro kertoo.

Teksti: Minna Aaltonen

Enduron viisinkertainen maailmanmestari Samuli Aro: “En olisi menestynyt näin hyvin ilman isyyttä”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross