Moottoriurheilutapahtumat 17.03.2016

Moottoriurheilun superviikonloppu

Kuva: Mark Thompson / Getty Images

Tuleva viikonloppu tarjoaa huiman kattauksen moottoriurheilua sekä Suomessa että ulkomailla suomalaisten antaessa parastaan.

Suomen kamaralla jääratakausi niin moottoripyörä- kuin autopuolella ajetaan päätökseen, legendaarista Päijänteen Ympäriajoa lähtee selvittämään 157 kuljettajaa ja moottorikelkkaenduron sekä pienoisautoilun SM-sarjat jatkuvat kovalla sykkeellä. Suomen rajojen ulkopuolella kuninkuusluokat Formula 1 sekä Moto GP starttaavat kautensa, joissa molemmissa voidaan odottaa suomalaismenestystä Valtteri Bottaksen, Kimi Räikkösen sekä Ajo Motorsport tiimin myötä.

Mika Kallio ja Kari Vehniäinen kohtaavat viikonloppuna viimeistä kertaa tällä kaudella. Kuva: Nita Korhonen

Kuva: Nita Korhonen

JÄÄRATAPYÖRISSÄ LUVASSA HUIKEA KAKSINKAMPPAILU

Jääradan SM-kausi huipentuu viikonloppuna varsinaiseen kaksintaisteluun, kun jääradan tähtinimet Mika Kallio ja Kari Vehniäinen kohtaavat viivalla viimeisen kerran tällä kaudella peräti kahdeksassa erässä.

Jääradan SM-kausi saadaan päätökseen tulevana viikonloppuna, kun Vieremä ja Iisalmi isännöivät kauden viimeisiä osakilpailuja. Näillä näkymin 23-kertainen Suomen mestari Konneveden Moottorikerhon Kari Vehniäinen tulee kuittaamaan itselleen kaksi Suomen mestaruutta lisää jo lauantaina. Tällä hetkellä mies johtaa ylivoimaisesti Open A ja Lites A -luokkia. Hänellä on kasassa 225 pistettä Lites-luokassa, kun toisena oleva Mikko Koskinen on saavuttanut 155 pistettä. Open-luokassa johtoasema on vieläkin tukevampi 207 pisteellä ennen toista sijaa 123 pisteellä pitävää Herman Kenkkilää. Erävoitosta saa 25 pistettä ja toiseksi sijoittuva kuittaa 20 pistettä. Viikonloppuna ajetaan neljä erää per luokka.

Jos kymmenen joukkoon ajan, niin sen pitäisi riittää mestaruuteen, Vehniäinen toteaa.

Viime viikonloppuna kaikki neljä erää voittanut Mika Kallio on tuonut sarjalle juuri sen, mitä se on kaivannut: todellisen haastajan Vehniäiselle.

– Mikakin pyysi viime viikonlopun jälkeen, että yrittäisin edes vähän panostaa startteihin, niin päästäisiin ajamaan kunnolla kilpaa, Vehniäinen naurahtaa.

Kallio on Seinäjoen ja Kauhajoen kilpailuiden osallistumisen myötä Open-luokan kolmantena pisteen edellä Antti Soitialaa. Lites-luokassa Monacossa asuva mies pitää tällä hetkellä sijaa 13., koska ei osallistunut luokkaan kauden avauksessa. Myös Kallio haluaa maksimoida kauden päätöksen näyttävyyden kunnon kamppailulla. Hän oli jopa lajipäällikkö Jarmo Niskaseen yhteydessä toivoen, että erien kestosta ei tingittäisi.

– Luulen, että erät ovat alkukaudella olleet vähän lyhyitä ajallisesti, koska kierrokset eivät välttämättä ole olleet niin pitkiä. Pyysin Jarmoa tarkistamaan, että ajettaisiin varmasti suhteessa se, mitä säännöissä on mainittu. Uskon, että sillä saadaan vielä enemmän vääntöä kisaan, sillä ainakin edellisviikonloppuna näytti, että kisa oli just parhaimmillaan, kun tultiin maaliin. Pari lisäkierrosta toisi kunnon kamppailua.

19.3. SM-jäärata Vieremä
Vuorinen, Vieremä. Opastus Oulu-Iisalmi tieltä.
Kilpailu alkaa klo 12
Luokat:
SM: JR Open A, JR Lites A
Suomen Cup: Veteraanit
Kans: JR Open B, JR Lites B

20.3. SM-jäärata Iisalmi
Porovesi, Iisalmi. Opastus Iisalmi Keskusta Satama.
Kilpailu alkaa klo 12
Luokat:
SM: JR Open A, JR Lites A
Suomen Cup: Veteraanit
Kans: JR Open B, JR Lites B

Lisätietoa:
Moottoriurheilu.tv/Jäärata
Iceroadracing.com

 

Kusti Mannisen pyörästä puuttuvat vielä kuuluisat tarrat, joiden mies uskoo tuovan lisävauhtia suureen suomalaiseen seikkailuun.

Kusti Manninen.

PÄIJÄNTEEN YMPÄRIAJOON MUKAAN 157 KULJETTAJAA

Legendaariseen ja haastavaan suomalaiseen seikkailuun eli Päijänteen ympäriajoon on ilmoittautunut 157 kuljettajaa.

Mukana ovat lähes kaikki SM-sarjan kärkikuskit mukaan lukien kahden viime vuoden voittajat Marko Tarkkala (2015) ja Antti Hellsten (2014). Haastavaan kisaan starttaa myös mielenkiintoisia ensikertalaisia, kuten Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala, Manninen Bros tiimin tallipäällikkö Kusti Manninen ja Radio Novan juontajanakin tunnettu Tuomas Rajala.

81. Päijänteen ympäriajo starttaa 19.3. uuden reittijärjestelyn myötä Lahdesta, ja päättyy sunnuntaina 20.3. Sipooseen. Yötauko vietetään Jyväskylässä.

Kilpailun lähtöluettelo

Lisätietoa:
http://paijanne-enduro.fi/
Moottoriurheilu.tv/Enduro

SMposteriA3

JÄÄRATA-AJON MESTARUUDET RATKOTAAN KOLARISSA 19.3.

Jääradan 2016 Suomenmestaruudet ratkeavat lauantaina 19.3 Kolarin Rautuvaarassa, kun kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kolarin Moottorikerhon nopealla ja leveällä noin 1600 metrin pituisella jääradalla.

Mukana on viisi luokkaa, neljä ns. rallinastoilla sekä yksi 11mm pitkillä läpi renkaan pultatuilla nastoilla. Kalustona nähdään niin rallicross-, ralli- sekä V1600 rata-autoja, sekä Suomesta että mahdollisesti myös Ruotsista.

Suomenmestaruudesta ajetaan tänä vuonna Special Saloon, Special Saloon erikoisliukuesterenkailla sekä V1600-luokissa. CUP-mestaruudet ratkaistaan nelivetoisten SuperCarien ja kaksivetoisten ralliautojen luokissa. Mestaruudet ovat auki herkullisesti kaikissa luokissa alkukauden tasaisuuden sekä kaikkien osakilpailujen pisteiden huomioimisen ansiosta. V1600- ja Ralliautojen 2WD-luokkaa johdetaan molempia tasapistein ja kun jokaisen luokan voitosta saa 33 pistettä, on mestaruuteen teoriassa mahdollisuus vielä kaikissa viidessä kisaluokassa useammallakin eri kuljettajalla!

Alkuerät starttaavat klo 11 ja jääratamestaruudet ovat selvillä viimeistään klo 17.00.

Lisätietoa:
www.moottoriurheilu.tv/autot/jaarata/
www.kolarinmk.com/

 

Hannu Härkönen pistejahtiin MK-Enduron SM-osakilpailuun Sallassa lauantaina, kuva Pekka Raiski.

Kuva Pekka Raiski.

MK-ENDURON SM-OSAKILPAILU AJETAAN SALLASSA LAUANTAINA

Moottorikelkkaenduron neljäs osakilpailu Arctic Cat Salla Race ajetaan tulevana viikonloppuna Sallassa, jossa ratkaistaan myös kolmihenkisin joukkuein ajettava kerhojoukkueiden Suomen mestaruus. Sallassa ajetaan kolme erikoiskoetta ja siirtymineen matkaa tulee päivän aikana kertymään noin 160km verran. Kilpailuun on ilmoittaunut huimat 199 kilpailijaa ja kilpailusta vielä huimemman tekee tiukat pistetilanteet SM-sarjassa. 

Enduron kuninkuusluokassa SM-Pro:n kärkikaksikko Juha Haapamäki ja Lauri Pellonpää ovat saanet kauden aikana eroa toisiinsa vain pisteen verran, tämä ainoa piste lasketaan kauden tässä vaiheessa Haapamäen hyväksi. Kiivaan kaksintaistelun lomassa täytyy kuitenkin muistaa, ettei keskeytyksiin ole varaa. Henri Marttinen, Mikko Hämäläinen ja Jesse Hottinen ovat vielä iskuetäisyydellä, tarttuen varmasti mahdollisuuteen jos sitä heille tarjotaan.

Arctic Cat Salla Racen kilpailukeskus sijaitsee Sallatunturin juurella sijaitsevalla Sallahallilla. Kilpailun lähtö- ja maalialue sijaitsevat Sallahallin välittömässä läheisyydessä nopeuslaskurinteen ala-aseman vieressä. Kilpailu alkaa ensimmäisen kuljettajan toimesta klo 08:30 ja viimeisen kilpailija lähtee matkaan klo 12.21, jolloin jo ensimmäiset lähtijät ovat saapuneet jo maaliin.

Kaikkien sarjojen pistetilanteet ja Sallan lähtöluettelo osoitteesta: www.timehoiska.net

 

Kuva on vuoden 2013 EM-kisoista Laivakankaalta, jossa kisat pidetään tänä viikonloppuna.
FINTRACK TOUR IV OULU 19.-20.3.2016

Pienoisautojen sähkötouringluokkien mestaruussarja FinTrack Tour rantautuu Ouluun, tarkemmin sanottuna Jäälin Laivakankaan koululle tulevana viikonloppuna.

Osakilpailu on sarjan neljäs ja samalla sisäkauden viimeinen. TSS-10 eli vakioluokka sekä TSM-10 SM-luokka jatkuvat toukokuussa Kouvolassa, mutta TSP-10 eli ns. Prostock-luokan FTT-kausi päättyy nyt viikonloppuna.

Kun sarjoista on ajettu kolme osakilpailua, TSS-10 luokassa kärkipaikkaa pitää Eetu Laaksonen Mäntsälästä kolmella voitolla, Joonis ja Jona Oksanen ovat seuraavilla sijoilla ennen päätöskisaa. Oulun Miikka Luhta on ajanut vahvaa ensimmäistä kokonaista kauttaan ja pitää neljättä sijaa ennen viikonlopun kotikisaa. Nuortenmestaruussarjassa järjestys on sama. Kaikkiaan luokkaan on osallistunut 22 kuljettajaa. TSS-10 ja TSM-10 kilpailut ajetaan lauantaina, TSP-10 -luokan paremmuus ratkaistaan sunnuntaina.

Kilpailusta lisää: http://rc10.fi/index.php?topic=94980.0

 

Viikonlopun kansalliset kilpailut:

19.03. Autosuunnistuksen Harjoitusajo Kuopio
19.03. Jouko Sjöblom Oy Ralli, Pienoisralli, Aluemestaruus Jurva
19.03. FINNISH CROSSKART Mäntyharju Sprint, Seurakilpailu
18.-20.03. Pienoisautoilu Eurosarja II, Hyvinkää
20.03. Jokamiesluokka Ruotimon Moottoriurheilukeskus Seurakilpailu
20.03. Rallisprint, Rautavaara, XXVI KIPARI SPRINT, K, Aluemestaruus

Viikonlopun kansainväliset kilpailut:
18.-20.3. Formula 1, Australia
18.-20.3. Moto GP, Qatar
18.-20.3. Pienoissähköautoilun EM, Tsekki
19.-20.3. Jääspeedway MM, Saksa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro