Moottoriurheilu 28.09.2018

Moottoriurheilun kattojärjestöt panostavat vihreisiin arvoihin ”Ympäristöpalkinto motivoi jäsenkerhoja”

KiSS Päitsi voitti 1000 euron ympäristöpalkinnon vuoden 2017 ympäristöteosta. Kuva: Mikko Käkelä

AKK Motorsport ry ja Suomen Moottoriliitto avaavat haun vuoden 2018 moottoriurheilun ympäristöpalkinnosta. Kattojärjestöt haluavat korostaa tunnustuksella ympäristötekijöiden tärkeyttä moottoriurheilussa.

Moottoriurheilun kattojärjestöt AKK Motorsport ry ja Suomen Moottoriliitto yhdistivät vuonna 2015 voimansa ympäristön hyväksi. Liitot perustivat ympäristöpalkinnon, jonka tarkoituksena on kannustaa kerhoja, kuljettajia sekä muita alan toimijoita huomioimaan ympäristö moottoriurheilussa entistäkin enemmän.

– On hienoa, että moottoriurheilun kattojärjestöt kannustavat jäsenkerhoja panostamaan toiminnassaan erilaisiin ympäristövaikutuksia vähentäviin ratkaisuihin. Vuosittain jaettavat ympäristöpalkinnot osaltaan edesauttavat tällaisia hyviä tavoitteita, toteaa yksi tuomariston jäsenistä ympäristöministeriön ylitarkastaja Markus Tarasti, joka valittiin viime vuoden lopussa perustettuun FIA:n Environment and Sustainability -komissioon.

Kattojärjestöt haluavat korostaa, että moottoriurheilu on monilta osin ollut edelläkävijä ympäristön huomioimisessa. Moottoriurheilun parissa tapahtunut tuotekehitys on vaikuttanut merkittävästi myös yleisessä liikenteessä käytettävien moottoripyörien, moottorikelkkojen ja autojen ympäristöpäästöihin.

Moottoriurheilun ympäristöpalkinnon saajat valitsee raati, johon kuuluvat Tarastin lisäksi, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Juha Korhonen, AKK:n olosuhdetyöryhmän puheenjohtaja Paavo Aaltonen sekä Suomen Moottoriliiton ympäristöryhmän puheenjohtaja Ville Salonen.

Moottoriurheilun ympäristöpalkintoa voi hakea yksityinen henkilö tai organisaatio (esim. jäsenkerho, seura, maahantuoja, tiimi, kilpailunjärjestäjä, radan omistaja), joka on toiminnallaan edesauttanut ympäristön huomioimista tai suojelemista moottoriurheilussa.

Palkinto myönnetään yksittäiselle projektille tai teolle, joka on toteutettu 1.1.-1.11.2018 välisenä aikana.  Voittajat saavat 1 000 euron rahapalkinnon sekä ”Vuoden 2018 Moottoriurheilun ympäristöpalkinto” -diplomin.

Lisätietoa ympäristöpalkinnosta:

AKK: Autourheilu.fi/uutiset/oletteko-suomen-ymparistovastuullisin-autourheilutoimija

Moottoriliitto: Moottoriliitto.fi/sml/ymparisto/ymparistopalkinto

Teksti: Moottoriurheilu.tv

KiSS Päitsi voitti Suomen Moottoriliiton ympäristöpalkinnon ja tuhat euroa

Varkaus Racing Teamille Moottoriliiton ympäristöpalkinto

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro