Jäärata 23.02.2017

Moottoripyörien jääratakausi jatkuu Orivedellä

Tässä toteutumassa monen ajajan toive. Lähdössä kärkeen ja karkuun! Oriveden jääratakilpailu on yksi sarjan legendaarisimmista. Oriveden Moottorikerho järjesti ensimmäiset jäärata-ajot jo vuonna 1950. Kuva: Arja Rannanautio

Ensi sunnuntaina 26.2.2017 pärähtävät jääratapyörät harjoitusajon merkiksi käyntiin Orivedellä Hiedassa klo 10.00 ja kilpailut alkavat klo 12.00.  Kolmannen moottoripyörien jääradan SM-osakilpailun järjestää Oriveden Moottorikerho, jonka ensimmäiset jäärata-ajot järjestettiin jo maaliskuussa vuonna 1950. Hiedassa on kilpailuja ajettu vuodesta 1956 alkaen. Perinteitä on.

Ilmoittautuneita ajajia on 112. Sivuvaunuluokkaa ei ajeta, koska ilmoitautuneita pareja oli vain yksi.

Suosituimmat luokat ajajamääriltään ovat Open A, 23 ajajaa ja Open  B, johon ilmoittautunut peräti 42 kuskia. Luokassa ajetaan kaksi erillistä kilpailua. Talvinen vauhtijuhla tarjoaa 11 jäähileistä lähtöä. Veteraanit tulevat myös vahvalla joukolla mukaan, 21 ajajaa.

Veteraaniluokassa selvässä johdossa on nuori veteraani Kari Vehniäinen KonnMK/UA, kahdella voitolla. Toisena kahdella kakkossijalla Janne Rantala SeMK. Viime viikonvaihde Kuopion haastavissa olosuhteissa osoitti, että hallitseva mestari Mikko Huttunen KMK pystyy haastamaan kärkikaksikon ja hyvinkin  voi tehdä kiilaa näiden väliin. Hänellä on vauhti päällä, koska kotiradallaan Open B -luokassa voitoillaan heitti jäähileet nuorempien ajomiesten silmille.

Veteraaniluokassa tekee paluun jääradoille takavuosien SM-mitallimies OrMK:n Kimmo Kopra, todellinen jääradan veteraani. Edellisestä jääratakilpailusta on aikaa 25-vuotta. Vahva tekijä ryhmässä +60.

Jääradan kuninkuusluokassa Open A on odotettavissa jännittäviä  lähtöjä. Kari Vehniäinen johtaa luokkaa  tasaisilla suorituksilla. Toisena on  Mikko Koskinen SeMK, jolla Kuopiossa oli toisessa lähdössä epäonnea renngasongelmien johdosta ja ensimmäisessä lähdössä taistelussa ykkössijasta maalisuoralla lumipenkka kutsui ja vei voiton. Saamme  nähdä vahvasti motivoituneen Mikon Orivedellä. Kuopiossa saatiin luokkaan uusia voittajia, kun Erkki Silvasti KonnMK/UA ajoi kauden ensimmäisen voittonsa, joka tuli taistelemalla  Koskisen kanssa. Silvasti on tällä hetkellä pisteissä kolmantena ja tulee kovassa taisteluvireessä Orivedelle. Vahvassa vedossa on neljän vuoden tauon jälkeen jääradoille palannut Ville Jauhiainen KonnMK/UA, ja tulee olemaan mukana taistelussa podium-paikoista, sen osoitti  lähtövoitto Kuopiossa. Kärkitaisteluihin on taitoa ja tahtoa myös Saarijärven Taneli Parantaisella ja speedwayajaja Henri Ahlbomilla. Mukana on lisäksi sivuvaunuluokan maailmanmestari  Kirsi Kainulainen

Lites A -luokan johtopaikkaa pitää Ville Jauhiainen viime viikonvaihteen vahvoilla suorituksilla voitolla ja kakkossijalla. Ville olikin Kuopiossa kuin ”veli aurinkoinen”, eikä syyttä. Vahva ennakkosuosikki Orivedellä. Haastajia löytyy omasta kerhosta sarjan kakkonen ja kolmonen Erkki Silvasti ja Ari Borovkoff. Seinäjoella kauden kärkisijoituksilla avannut ja Kuopion väliin jättänyt Niklas Ajo on  vahvasti kärkikahinoissa mukana, kunhan Espanjan lämmöstä tuleva kaasukäsi tottuu talvisiin olosuhteisiin. Luokan muita kärkipaikan vahvoja tavoittelijoita ovat Saarijärven Vertti Takala ja Kuopion Ville Töhönen.

Tervetuloa jääradan ystävät  Orivedelle nauttimaan jännittävistä kamppailuista ja kauniista talvisäästä.

Teksti: Kari Rannanautio

Kuopion jääradan SM-kisa Konneveden juhlaa

Seinäjoen jääradan SM-avaus tarjosi moottoripyöräurheilu parhaimmillaan

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata